|

Avrupa amatör kulüp VVSB'yi konuşuyor

Hollanda Kupası'nda büyük bir sürprize imza atarak yarı finale yükselen amatör takım VVSB, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alabilir.

Yeni Şafak
17:24 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 5/02/2016 Cuma
Diğer

Hollanda'nın amatör kulüplerinden VVSB büyük bir sürprize imza atarak kupada yoluna devam ediyor. Son olarak çeyrek finalde ikinci ligi ekibi Den Bosch ile karşı karşıya gelen ekip, deplasmanda 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi. VVSB, 1975'ten bu yana bu seviyeden gelerek yarı finale çıkan ilk takım oldu.



Takımda profesyonel futbolcu yok

Skorer'de yer alan habere göre; 15 bin nüfuslu Noordwijkerhout kentini temsil eden takımda profesyonel futbolcu bulunmadığı belirtildi. Şimdi gözler yeni bir mucizenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine çevrildi.



Yarı finalde rakipleri Utrecht

Öte yandan kupanın yarı final eşleşmelerinin kura çekimi de yapıldı. Herkesi şaşırtan takım burada, çeyrek finalde lig lideri PSV'yi eleyen takımla eşleşti. Tamamı birinci lig ekipleri olan diğer yarı finalistler arasında, lig üçüncüsü Feyenoord'dan kurtulmayı başaran VVSB, Utrecht'e denk geldi. Diğer tarafta ise AZ Alkmaar ile Feyenoord finale kalmak için mücadele edecek.



#uefa
#VVSB
#hollanda kupası
8 yıl önce