|

Avrupa'da final

Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, Kamerunlu golcü için yaptığı değerlendirmede, “Patlama yapması için bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. O kıvılcımı çaktığını düşünüyorum” dedi. Napoli galibiyeti için de, “Hedefimiz Avrupa'da final. O yüzden önemliydi” yorumunu yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:46 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, Napoli'yi 3-2 yendikleri maçta 2 gol birden atan Vincent Aboubakar için, “Her futbolcunun kötü dönemleri olabiliyor. Mario Gomez de geçen sezon aynı süreçten geçti ancak o daha erken açıldı. Hepimizin beklentisi yüksek. Takım da Aboubakar'a katkı sağlamaya çalışıyor. Daha iyi olacağını düşünüyorum. Patlama yapması için bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. O kıvılcımı çaktığını düşünüyorum” diye konuştu. Albayrak, “Yeni bir ülkeye, yeni bir düzene alışmak kolay değil. Bir süre önce Abobukar'la yaptığım görüşmede bana 'Daha yeni iyi uyumaya başladım' demişti. Eşi henüz geçen hafta İstanbul'a yerleşebildi. Saha dışı etkenler de bu sürecin uzamasında etkili oldu” değerlendirmesinde bulundu. Şampiyonlar Ligi'ni de değerlendiren Albayrak, “Bu sene ligde üçüncü yıldızı takmak istiyoruz. Hedefimiz Avrupa'da final. Bunu gerçekleştirmek için Avrupa'daki büyük takımlarla eşdeğer mücadele etmek lazım. O yolda ilerliyoruz. Bu yüzden Napoli galibiyeti önemliydi. Sadece Beşiktaşlıların değil Türk futbolseverlerin sevindiği bir galibiyet aldık” diye konuştu. İtalyan yetkililerin, Napoli maçını izlemeye giden Beşiktaşlı taraftarlara büyük sıkıntı çıkardıklarını da belirten Albayrak, “Kadın taraftarlarımızın küpelerine kadar el koydular. Yönetim kurulu toplantısında İtalyanların bu davranışlarını masaya yatıracağız ve bize düşeni yapacağız. UEFA, 'saygı ve ırkçılığa hayır' diyor ama bu söylemleri saha içinde kalıyor. Saha dışında tam aksi tutumlar görüyoruz” ifadelerini kullandı.



Oğuzhan riske edilmeyecek


Galatasaray maçında sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un sakatlığının yüzde yüz geçtiği öğrenildi. Ancak, teknik direktör Şenol Güneş'in ligde yarın Antalyasyor ile yapılacak karşılaşmada da Oğuzhan'ı riske etmek istemediği ve sonraki maçlarda dağerlendirmeyi düşündüğü belirtildi. 24 yaşındaki futbolcu, sırasıyla Dinamo Kiev, Çaykur Rize, Kayseri ve Napoli maçlarında takımını yalnız bıraktı.



Quaresma, Güneş'in dibinden ayrılmıyor


Beşiktaş'taki ilk döneminden daha sakin bir profil çizen, şımarıklıklarını törpüleyerek gerektiğinde sorumluluk alan Portekizli oyuncunun bu durumunun arkasındaki en büyük etkenin deneyimli teknik adam olduğu belirtildi.



Beşiktaş'a daha önce 2010-2011 sezonunda gelen ve 2012-2013 sezonunu Birleşik Arap Emierlikleri takımı Al Ahli'de geçirdikten sonra 2013-2014'te ülkesinin takımı Porto'ya geçen Ricardo Quaresma o dönem futbolu kadar hırçın tavırları ve disiplinsiz hareketleriyle de gündemden düşmüyordu. Portekizli oyuncu, tribünler tarafından sevilse de çalıştığı teknik direktörleri adeta canından bezdiriyordu. 33 yaşındaki oyuncu, geçen sezon yeniden geldiği siyah-beyazlı takımda şu anda ise bambaşka bir profil çiziyor. Saha içinde eskisine oranla daha sakin olan Quaresma, gerektiğinde sorumluluk da alarak takımına katkı sağlıyor. Bundaki en büyük etkenin ise teknik direktör Şenol Güneş olduğu belirtildi. Oyuncuya, bir teknik adamdan çok baba gibi yaklaşan deneyimli çalıştırıcı, Quaresma'nın hem saygısını hem de güvenini kazandı. Portekizli yıldızın da Güneş'e adeta bir baba gözüyle baktığı ve neredeyse yanından hiç ayrılmadığı ifade edildi. İkili arasındaki bu durumun sahaya olumlu yansıması da yüzleri güldürüyor.



Hakemler sakatlandı!


Süper Lig'de Beşiktaş ve F.Bahçe'nin maçlarının yardımcı hakemleri sakatlandı! Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF)yapılan açıklamada, Beşiktaş-Antalyaspor maçının yardımcı hakemi Mehmet Metin'in adale sakatlığı yaşaması nedeniyle yerine Tarık Ongun'u atandığı kaydedildi. TFF, Atiker Konya-F.Bahçe maçının yardımcı hakemi Ekrem Kan'ın kasığındaki sakatlık nedeniyle yerine Cem Satman'ın atandığını açıkladı.



KARTAL yenilgiyi unuttu


Beşiktaş, bu sezon oynadığı 11 resmi maçta da yenilgi yüzü görmedi. Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de 7 maçta, 5 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, Şampiyonlar Ligi'nde ise yaptığı 3 maçta 2 kez berabere kaldı ve hanesine 1 de galibiyet yazdırdı.




#Beşiktaş
#Metin Albayrak
#Vincent Aboubakar
8 yıl önce