|

Avrupa'da gecenin en ilginç maçı İsviçre'de

UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Thun, sahasında Vaduz'u ağırlayacak. Bu karşılaşmanın büyük bir özelliği var. Aynı ligdeki iki ekip farklı ülkeleri temsilen karşı karşıya gelecek.

Yeni Şafak
15:25 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:00 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Stockhorn Arena'da saat 20.30'da başlayacak maçta İsviçre ekibi Thun ile Liechtenstein ekibi Vaduz kozlarını paylaşacak. Bu maçın en büyük özelliği iki takımın da aynı ligde mücadele etmesi. Liechtenstein'da bir lig olmadığı için bu küçük ülkenin takımları İsviçre Ligi'nde mücadele ediyor. Nitekim hem Thun hem de Vaduz İsviçre Süper Ligi'nde yer almakta. Hatta iki takım 6 Ağustos'taki rövanştan sonra 22 Ağustos'ta bu kez lig maçında kozlarını paylaşacak.



UEFA organizasyonlarında aynı ligde yer alan takımlar çeyrek finale kadar birbiriyle oynayamıyor.Lakin bu istisnai durum vesilesiyle Avrupa kupalarında da bir ilk yaşanmış oldu.



Liechtenstein'da lig olmadığı için bu ülkeyi Avrupa Ligi'nde temsil edecek tek ekip, Liechtenstein Kupası'nda belli oluyor. Bu kupayı son 18 yılda 17 kez Vaduz kazandı. Kırmızı-Beyazlılar sadece 2012'de finalde penaltılarla kaybetti.



#Thun
#Vaduz
#İsviçre
9 yıl önce