|

Avrupa'da Türk derbisi

Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 4. haftasında iki Türk takımı Darüşşafaka Doğuş ile Fenerbahçe yarın karşı karşıya gelecek.

Yeni Şafak
10:39 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:44 - 21/01/2016 Perşembe
AA

Volkswagen Arena'da oynanacak maç yarın saat 20.00'de başlayacak.



Bu yıl CSKA Moskova'yla birlikte Avrupa Ligi'nde iki mağlubiyetle en az kaybeden iki takımdan biri olan Fenerbahçe, Top 16'ya iyi bir başlangıç yaptı. İlk 3 maçında Panathinaikos, Kızılyıldız Telekom ve Lokomotiv Kuban'ı yenen sarı-lacivertliler, grubun tek namağlup takımı olarak zirvede yer alıyor.



Darüşşafaka Doğuş ise normal sezonun son maçında katılma hakkı kazandığı Top 16'da henüz galibiyetle tanışamadı. Grupta galibiyeti olmayan tek takım konumunda bulunan yeşil-siyahlılar, ilk 3 maçında Unicaja Malaga, Cedevita ve Anadolu Efes'e kaybetti.



'İstediğimiz sonucu alabiliriz'


Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, THY Avrupa Ligi'nin en güçlü takımlarından biriyle karşılaşacaklarını söyledi.



Mahmuti, maça çok iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, "Sahamızdaki bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılmayı amaçlıyoruz. Bunun için maçın belli bölümlerinde değil tamamında iyi ve hırslı oynamamız gerekiyor. Son maçlarda yaptığımız basit hataların sayısını azaltabilirsek istediğimiz sonucu alabiliriz." diye konuştu



Darüşşafaka Doğuş'un tecrübeli pivotu Semih Erden ise maça çok iyi konsantre olduklarını anlatarak, "Avrupa Ligi'nin bu sezon favorilerinden biriyle oynayacağız. Tabii ki zor bir maç bizi bekliyor. Fenerbahçe gerçekten iddialı ve iyi bir takım. Bizim de Avrupa Ligi'nde bir galibiyete ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

#Darüşşafaka Doğuş
#Fenerbahçe
#Oktay Mahmuti
#THY Avrupa Ligi
8 yıl önce