|

Avrupa'nın en iyisi Tolga Ciğerci

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu, attığı 5 golle kendisi gibi orta sahada oynayan ve Avrupa'nın 5 büyük liginde mücadele eden isimler arasında zirvede yer alıyor. 25 yaşındaki futbolcu scoutların gözdesi oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:43 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Tolga Ciğerci, dikkat çekici performansıyla Avrupa'nın en iyilerini geride bırakmayı başardı.
Tolga Ciğerci, dikkat çekici performansıyla Avrupa'nın en iyilerini geride bırakmayı başardı.

Bursaspor'a karşı alınan galibiyetin 2. golünü kaydeden Tolga Ciğerci, dikkat çekici performansıyla Avrupa'nın en iyilerini geride bırakmayı başardı. Milli futbolcu, Avrupa'da kendisiyle aynı mevkiide oynayan isimleri geride bıraktığı gibi, birçok yıldız golcü oyuncudan daha fazla gol atma başarısı gösterdi. Tolga Ciğerci, attığı 5 golle kendisi gibi orta sahada oynayan ve Avrupa'nın 5 büyük liginde mücadele eden isimler arasında zirvede yer alıyor. 25 yaşındaki futbolcu, 5 büyük ligde kendisi gibi orta sahada oynayan Dele Alli, Koke, Eriksen gibi birçok orta saha oyuncusundan daha fazla gol atma başarısı gösterdi. Tolga gibi 5 gol atabilen tek isim Lyon forması giyen Fekir oldu.

16 PUANIN 12'Sİ TOLGA'DAN

Normalde orta sahanın ortasında ya da ön libero bölgesinde görev yapmasına rağmen Tudor tarafından sezon başından bu yana sol kanatta oynatılan Tolga, müthiş performansını ve gollerini devam ettiriyor. Bu sezon sarı-kırmızılı takımla çıktığı 6 mücadelenin 4'ünde gol atma başarısı gösteren Tolga Cigerci, Cimbom'un hanesine yazdırdığı 16 puanın 12'sine direkt katkı sağladı. Ligin ilk karşılaşmasında Kayseri karşısında açılışı yapan golü atan Tolga, ikinci mücadelesinde ise kapanışa imza atmıştı. G.Saray'ın evinde çıktığı Sivas karşısında ilk iki golünü atan 25 yaşındaki futbolcu, Bursa karşısında da galibiyeti getiren golü kaydetti. Performansıyla yurt dışında birçok takımın dikkatini üzerine çeken Tolga, önümüzdeki maçlarda scoutlar tarafından izlenmeye başlanacak. Merkez orta saha oyuncusu olmasına rağmen 6 maçta 5 gol atma başarısı gösteren Tolga, her geçen gün değerini arttırıyor.


HER ALANDA ZİRVEDE

Süper Lig'de geride kalan 6 haftanın sonunda 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak namağlup liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, ligde 10 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. 16 puanla zirvede olan sarı-kırmızılılar, bu sezon birçok istatistikte ligin zirvesinde yer alıyor.

Galatasaray, bu sezon teknik direktör Igor Tudor'un oynattığı mücadeleci yapısıyla dikkat çekerken, birçok istatistikte Süper Lig'in ilk sırasında yer alıyor. Ligde 16 puan toplayan sarı-kırmızılılar, ligin en çok gol atan takımı konumunda yer alırken, aynı zamanda ligde kalesinde en az gol gören ekip olarak dikkat çekiyor. Her açıklamasında ''Topa sahip olmalıyız'' ifadelerini kullanan Hırvat teknik adam, takımının bunu sahaya yansıtmasını da sağladı. 6. haftası geride kalan Süper Lig'de Galatasaray pas rakamlarında da zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılar, ligin yüzde 85 ile pas başarı yüzdesi en iyi takımı olurken, 455 pas ile maç başına en fazla başarılı pas yapan takım oldu. Cimbom, topa sahip olma oranlarında da yüzde 61 ile Süper Lig'in en iyisi oldu.

YENİLGİYİ UNUTTU

Süper Lig'de en son Bursaspor'u deviren Galatasaray, 10 maçtır yenilmiyor. Sarı-kırmızılı takım, son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında almıştı. Cimbom oynadığı son lig maçında 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik ile sahadan ayrılmayı başardı. Tudor yönetiminde lige çok iyi bir başlangıç yapan ve 6 hafta sonunda tek namağlup takımı kalan sarı-kırmızılılar, son yenilgisini geçtiğimiz sezonun 30. haftasında Kasımpaşa'ya karşı almıştı. 6 Mayıs 2017 tarihinde sahasında Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen G.Saray, sonrasında yenilgi yüzü görmedi. Ligde 141 gündür mağlubiyet yaşamayan Igor Tudor'un öğrencileri, bu dönemde 10 maça çıkarken 9 galibiyet 1 beraberlik elde etmeyi başardı. Galatasaray, Hırvat çalıştırıcı yönetiminde bu sezon bir başka futbol oynarken, son 8 yılın da en iyi başlangıcına imza attı. Ligin ilk 6 haftasında 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak 16 puanla zirvede oturan sarı-kırmızılı takım, en son böyle başarılı bir başlangıcı 2009-2010 sezonunda Frank Rijkaard yönetiminde gerçekleştirmişti. 2009-2010 sezonunda ligin ilk 6 haftasında 6 galibiyet alan Cimbom, 18 puanı hanesine yazdırmıştı.


Feghouli F.Bahçe'yi bekliyor

Bursaspor deplasmanında Galatasaray'ın aldığı galibiyetin önemli mimarlarından olan, oyuna girdikten 9 dakika sonra ağları sarsarak Cimbom'un maçı çevirmesine yardım eden Sofiane Feghouli, gözünü F.Bahçe derbisine dikti. Takıma katıldıktan sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle henüz fiziksel olarak hazır olmayan Cezayirli futbolcu, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de sahada yer almak istiyor. 27 yaşındaki futbolcu, "Fenerbahçe karşılaşmasına kadar hazır olurum. Ekstra çalışmalarla açığımı kapatmaya çalışıyorum. Gerçek Feghouli inşallah, Fenerbahçe karşısında tam ve hazır şekilde sahada olacak. Derbilerin Türkiye'de önemini biliyorum. Hocam oynama şansı verirse gerçek Feghouli'yi izletmek istiyorum" dedi. Öte yandan sarı-kırmızılıların deneyimli teknik direktörü İgor Tudor'un, Bursa maçının ardından oyuncusunu performansından dolayı tebrik ederek, Karabükspor maçında hazır olmasını istediği öğrenildi.

  • Önemli olan kazanmamız
  • Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, ligde bu sezon ilk kez bir maçta gol atamazken, önemli olanın kendi performansı değil takımın kazanmı olduğunu belirtti. Bursa gibi bir deplasmandan galibiyetle dönmenin altını çizen Gomis, "Benim gol atmam önemli değil. Önemli olan kazanmak. Galibiyet golünden sonraki sevincimiz takım ruhumuzu ve birlikteliğimizi gösteriyor. Ben ya da başka bir takım arkadaşım atsın, kim atarsa atsın yeter ki kazanalım" diye konuştu. 32 yaşındaki futbolcu ayrıca Feghouli'nin golüne değinirken, "Feghouli'nin attığı güzel gole de çok sevindim. İlerleyen maçlarda da bu tip gollerini izlemeye devam ederiz" dedi.
#Tolga Ciğerci
#Galatasaray
7 yıl önce