|

Aydın: Rio'da güreş zirve yapacak

Güreş Federasyonu'nun yeni başkanı Aydın, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi kritik bir süreçte göreve geldiklerini belirterek, "Üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz. Rio'da güreş zirve yapacak" dedi.

Yeni Şafak
14:40 - 10/04/2015 Cuma
Güncelleme: 11:44 - 10/04/2015 Cuma
AA

Güreş Federasyonu'nun yeni başkanı Musa Aydın, yaptığı açıklamada, güreş camiasıyla birlik ve beraberlik içinde olacaklarını, "ortak akılla" hareket edeceklerini söyledi.



Aydın, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na kısa bir süre kaldığına dikkati çekerek, "Sporda en büyük hedef olimpiyat. Böyle olunca da çok kritik bir süreç. Biz üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz. Rio'da güreş zirve yapacak" ifadelerini kullandı.



İstanbul'da, Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası düzenlendiğini hatırlatan Aydın, şöyle devam etti:



"Avrupa şampiyonasının üzerinde, dünya şampiyonası ayarında bir turnuva oldu. ABD, İran ve Rusya en iyi güreşçilerini getirmişti. Burada bizim güreşçilerimiz büyük bir başarı elde etti. Gelecek için özellikle olimpiyat adına ümit verdiler. İnşallah, Rio'nun zirvesine ay-yıldızlı bayrağı dikeceğiz."



"Olimpiyat Komitesi" oluşturulacak


Olimpiyatlarda alınan dereceleri artırmak için planlı çalışma yürüteceklerini anlatan Aydın, bu hedefe ulaşmak adına öncelikle "Olimpiyat Komitesi" kuracaklarını bildirdi.



Aydın, "Komitenin içerisinde akademisyenler, mevcut ve eski teknik direktörler olacak. Birlikte olimpiyatlara aday sporcuların, performanslarını takip edeceğiz. Rakip sporcuların analizini yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.



"Yerlikaya başarılı oldu"


Yerlikaya döneminde, serbest ve grekoromen stillerde Avrupa ve dünya şampiyonalarında önemli başarılar elde edildiğini vurgulayan Aydın, "Grekoromen stilde eskiden gelen bir başarımız vardı, takım olarak zaten iyi durumdaydık. Ancak kendisi serbest güreşe çok büyük bir ivme kazandırdı. İnşallah, o başarıyı, bayrağı daha da yukarılara taşıyacağız" diye konuştu.



#musa aydın
#2016 Rio Olimpiyat Oyunları
#güreş
9 yıl önce