|

Aydın'dan Kırkpınar Ağası'na cevap

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin açılışına katılmaması nedeniyle kendisini eleştiren Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'e cevap verdi

Yeni Şafak
11:22 - 25/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:31 - 25/07/2015 Cumartesi
IHA

Aydın, yağlı güreşin federasyondan ayrılmasını isteyen Kırkpınar Ağası Selim'e, "Yağlı güreşin dünya güreşlerinden ayrı düşünmek yanlış olur" dedi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin açılışına katılmaması nedeniyle Ağa Seyfettin Selim'in tepkisini çeken Aydın, "Ağanın gerekirse federasyonla görüşüp ayrılmamız lazım" sözlerine yanıt verdi. Aydın, "Her şeyden önce ağamız ne derse onu yaparız" diyerek, "Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.


Güreş federasyonu olarak festival açılışı yerine yağlı güreş açılışına katılmayı tercih ettiğini dile getiren Aydın, "Çünkü ben Güreş Federasyonu Başkanıyım. Dolayısıyla güreşin, sabahki törenlerine katıldım" dedi.



'YAĞLI GÜREŞİN FEDERASYONDAN AYRILMASI DOĞRU DEĞİL'


Dünya Güreş Birliği'nin sadece Türkiye'de değil diğer ülkelerde bütün geleneksel dalları kendi bünyesinde topladığı için yağlı güreşi dünya güreşlerinden ayrı düşünmenin yanlış olacağına değinen Aydın, "Ayrışmamamız lazım. Birleşmemiz, birlikte güçlü olmamız lazım. Dolayısıyla güreş bir bütündür. Grekoromeniyle, serbestiyle, yağlı güreşi, karakucağı ile güreşi ayrı düşünemeyiz. Bu bakımdan tabii ben sayın ağamızın bu görüşlerine kendi özel düşüncelerine saygı duyuyorum. Ancak ben federasyon başkanı olarak yağlı güreşin ayrılmasının tarafı olmuyorum" şeklinde konuştu.



'AHMET TAŞÇI'NIN GÜREŞMESİ DOĞRU DEĞİL'


'Gaddar' lakaplı efsane başpehlivan Kel Aliço'nun sahip olduğu rekoru elinden almak için er meydanına çıkmayı hayal eden 'yaşayan efsane' lakaplı başpehlivan Ahmet Taşçı'nın güreşmeme sebebinin yönetmelik olduğunu dile getiren Aydın, "Ahmet Taşçı bugün 57 yaşında. Şimdi bu yönetmelik ortadayken Ahmet Taşçı'nın güreşmesi doğru değildir. Ahmet Taşçı büyük bir efsane, büyük bir şampiyon, büyük bir güreşçi ancak ortada bir yönetmelik var. Gerek Aydın Demir gerek Hüseyin Çokal ve gerekse Ahmet Taşçı'ya altın kemerli başpehlivan olmaları nedeniyle yağlı güreş sorumlusuna talimat vererek bu üç tane efsaneye Kırkpınar'da görev verilmesi için talimat verdim. Ahmet Taşçı'ya bu saatten sonra idarecilik, hakemlik yapması ve gelecek nesillere güzel örnek olması yakışır. Şimdi eğer 45 yaş sınırını kaldırırsak yarın Hüseyin Çokal, ertesi gün Aydın Demir diyecek ki ben de güreşirim. Yani ortada bir yönetmelik var. O yönetmelik çerçevesinde herkesin hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Kemer için yaş sınırının olmaması diye bir şey yok. Şu an bizim çalışmamız var ama 654. Kırkpınar güreşlerinin kayıtlarını, güreşlerini tamamen eski yönetmeliğe göre devam ettiriyor" şeklinde konuştu.



'VEGAS'TA İŞİMİZ ÇOK ZOR'


Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 7-12 Eylül tarihleri arasında Dünya Şampiyonası için Las Vegas'a gidecekleri için güreşçilerin Polonya'da turnuvada olduğunu belirterek, "Kamplarımız başladı. Biliyorsunuz 2016'da Rio Olimpiyatları var. Bu dünya şampiyonasında ilk defa bir kota uygulanacak. Yani olimpiyat vizesi alınacak. Ondan dolayı öyle inanıyorum ki dünya şampiyonası çok büyük bir organizasyon olacak. Çok iyi ve sıkı bir dünya şampiyonası olacak. Sebebine gelince her bir yıl öncesinden olimpiyat vizesini alarak rahatlıkla hazırlanmak isteyecektir. Ondan dolayı yani Las Vegas'ta işimiz çok zor. Allah yardımcımız olsun. Biz federasyon olarak başkan ve yönetim olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ve inşallah başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.



'BU YIL ALTIN KEMER ADAYI ÇOK'


654. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl altın kemer yolunda 7-8 Kırkpınar başpehlivanı adayının olduğunu dile getiren Musa Aydın, "Hangisinin başpehlivan olacağı henüz bilinmiyor. Büyük bir rekabet olacak. Büyük zevk ve keyifle güreşleri takip edeceğiz, izleyeceğiz" dedi.



#Musa Aydın
#ahmet taşçı
#Türkiye Güreş Federasyonu
#Seyfettin Selim
9 yıl önce