|

Ayet-el Kürsi'siz maça çıkmıyor

Türkiye'nin, serbest stilde Avrupa ve Dünya şampiyonluğu bulunan milli güreşçisi Taha Akgül, gücünü dualardan aldığını söyledi.

Yeni Şafak
12:07 - 28/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:24 - 28/10/2015 Çarşamba
AA

Erzurum'da katıldığı bir etkinlik sonrası açıklamada bulunan Taha Akgül, müsabakalar öncesinde herhangi bir uğurunun olup olmadığının sorulmasına üzerine ise şunları kaydetti:



“Maçtan önce 7 Ayet-el Kürsi, Felak ve Nas surelerini okurum. Besmele çekerek maça çıkarım. Güç, ne de olsa Allah'ındır. Yani Allah'tan gelen bir güç var. Allah nasip ediyor da biz bazı şeylere başvuruyoruz. Öyle inandığım batıl bir inancım yok. Ailem, bütün Türk halkı, tüm Müslümanlar her yerde dua ediyor. Biz de duanın verdiği o güçle gidip orada bayrağımız için savaşıyoruz."



'Tek eksiğim olimpiyat'

Taha Akgül, sportif anlamda tek eksiğinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirtirken, çalışmaları hakkında da bilgi vererek, "Benim tek eksik madalyam, olimpiyat. Bunun dışında şu an önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Beşinci kez üst üstte Avrupa şampiyonu olup Türkiye tarihinde bir ilki başarmak istiyorum. Ayrıca iki defa üst üstte dünya şampiyonu oldum. İnşallah bu rekorların daha iyi gelişmesi için çalışmaya devam edeceğim. Tek eksiğim olan olimpiyat madalyasını da seneye inşallah almak istiyorum" ifadelerini kullandı

#minder
#dua
#güreş
#Taha Akgül
8 yıl önce