|

Aykut Kocaman'dan A Milli Takım açıklaması

Kendi sahalarında oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulunan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen senenin şampiyonuna karşı bir maç oynadıklarını söyledi.

Yeni Şafak
10:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:20 - 27/08/2016 Cumartesi
DHA
Aykut Kocaman, 2-2 biten Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu.
Aykut Kocaman, 2-2 biten Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Kocaman'ın maç sonrası yaptığı açıklama;



  • "İlk başta topu biraz da bilinçli olarak Beşiktaş'a bıraktık. Çok fazla tehlike yaratmamalarını sağlamak için bırakmak zorundaydık. Sonra yavaş yavaş oyunun merkezini ileri doğru itmeyi düşündük. Bu süreç bizim attığımız golden etkilenerek planlarımız bozulmaya başladı. Beşiktaş karşılık verince oyunun ritmi Beşiktaş'ın istediği hale geldi ve bütünlüğümüzü yitirmeye başladık. Su molasından sonra toparlanma oldu. Ondan sonra son 10 dakikalık bölümde oyunun merkezini Beşiktaş kalesine itmeye başladık. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarı beraber oynama ve rakibin üzerinde baskı yaratma halimiz başladı. Ama ikinci gölü kalemizde gördük. Bu yıkıcı oldu. Ama 2-1 geriden gelip ikinci gölü bulmak ve sonradan da üçüncü gol için çaba göstermek gelecek günler için bizim açımızdan umut verici."
A Milli Takım aday kadrosu

A Milli Takım aday kadrosu için Atiker Konyaspor'dan oyuncu çağrılmamasının sorulması üzerine de Kocaman şöyle konuştu:



  • "Burada Türkiye Futbol direktörlüğü titri var. Türkiye Futbol Direktörlüğü titri olduğundan itibaren olması gereken en önemli şeylerden bir tanesi çalışan bir kişi gurup varsa, bunları teşvik etmektir. Bu teşvikte en azından geniş kadro içinde bir tane de olsa bir oyuncu olur. Bu şehir milli takıma gerçekten katkı vermiş şehirlerden bir tanesi. En sıkıntılı anında milli takıma kucak açmış şehirlerden bir tanesi. Türkiye Futbol direktörüyseniz böyle olması gerekir. En azından ben böyle düşünüyorum. Maç kadrosu olarak düşünüldüğü zaman başka hassasiyetler vardır. Ona son derece saygım var. Çocuklar üzülüyorlar ama üzüntüleri biraz daha hafif. Çünkü üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorlar."



#Atiker Konyaspor
#Aykut Kocaman
#A Milli Takım
8 yıl önce