|

Aysal'dan giderayak ilginç açıklama

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bu kez aday olmadığı seçimli olağanüstü genel kurul toplantısına gelerek oyunu kullandı. Aysal, kulübün maddi sıkıntılarının abartıldığını, Avrupa'ya gidememe gibi bir şeyin söz konusu olmadığını söylerken ilginç bir açıklama yaptı.

Aa
00:00 - 25/10/2014 Saturday
Güncelleme: 14:30 - 25/10/2014 Saturday
Yeni Şafak
Aysal'dan giderayak ilginç açıklama
Aysal'dan giderayak ilginç açıklama

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrede, 9 numaralı sandıkta oyunu atan Aysal, fazla beklemeden ayrılırken, medya mensuplarına açıklamada bulundu.

Başkanlık koltuğunu devredecek olmasıyla ilgili olarak, "Her şeyden önce bir rahatlama duygusu yaşıyorum" diyen Aysal, "Seçilecek arkadaşımıza gerçekten başarılar diliyorum. Çünkü Galatasaray büyük mesuliyetleri olan bir kurum. Sadece camiaya karşı değil, Türk halkına karşı, hatta dünyaya karşı sorumluluklarımız var. Bu görevi ben 3.5 sene büyük bir güven ve huzurla yerine getirdim. Gönül rahatlığıyla da ayrılıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

'Ayağınızı gazdan çekmeyeceksiniz'

Yeni başkanın bıraktıkları yerden devam edeceğini dile getiren Aysal, "Şunu katiyetle tüm taraftarlarımıza söylüyorum, herkesin bahsettiği gibi Galatasaray'da öyle sıkıntılar falan yok. Tüm kulüplerimizin yaşadığı standart sıkıntıların ötesinde, gelen arkadaşım başka bir sorunla karşılaşmayacak. Direksiyona geçtikten sonra her ay kesintisiz ciddi bir çalışma gerektiren bir görev bu. Ayağınızı gazdan çekmeyeceksiniz" diye konuştu.

'İlla bir kulüp gidecekse...'

Galatasaray'ın önümüzdeki dönemde Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi olduğu yönündeki yorumlara da bir kez daha cevap veren Aysal, "Böyle bir tehlike olursa, tüm kulüpler için olur. İlla bir kulüp gidecekse, sizi temin ederim bu kulüp Galatasaray olacaktır. Bu durumun unutulmaması için tekrar ediyorum" şeklinde görüş belirtti.

Ünal Aysal, yeni dönemde nasıl bir hayatı olacağı konusunda da, "Kendi özel hayatım, ailem var ama onun ötesinde, Galatasaray yine olacak. Galatasaray için, dışarıdan bir taraftar olarak hazırladığım 1-2 projem var. Bu projeleri gerçekleştirip, camiama hediye etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'Bugünkü şartlarda yurt dışı hedeflerimiz kısıtlı'

Ünal Aysal, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son oynanan Borussia Dortmund maçının ardından yaptığı ve hedeflerinin 4. yıldızı takmak olduğunu söylediği açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Bizim Avrupa hedefimiz, uzun soluklu bir hedef ve 1-2 senede halledilebilecek bir başarı değil. Benden sonra görevi alacak başkan da bizimle aynı doğrultuda gitmeyi planlarsa, yine önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde hedefe ulaşılabilir. Bu sene buna hazır mıyız? Evvel açıklamalarım vardı ve ben de farklı bir şey söylemedim. Özellikle bu sene için, bu yabancı kısıtlamaları ve stat sorunlarıyla futbolda ciddi bir düşüş yaşadık. Bu düşüş, dış maçlara da yansıyacaktı. Biz de ucundan köşesinden bunu yaşıyoruz. Prandelli de herhalde böyle bir düşünceyle hedeflerini, önceliklerini lig olarak belirledi. Gayet tabi içeride ve dışarıda başarı istiyoruz ama akılcı olmak lazım. Bugünkü şartlarda yurt dışı hedeflerimiz kısıtlı."

9 years ago