|

Aziz Yıldırım beraat etti

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Akfen Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a "hakaret ve tehditte" bulunduğu iddiasıyla 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Yeni Şafak
16:44 - 26/01/2016 Salı
Güncelleme: 16:50 - 26/01/2016 Salı
AA

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık Aziz Yıldırım ve taraf avukatları hazır bulundu.



Kimlik tespiti yapılan Yıldırım, aylık 30 bin lira gelire sahip olduğunu beyan etti. Yıldırım, savunmasında, iddianamede anlatılan konuşmayı kendisinin yaptığını belirterek, tehdit ve hakaret kastının olmadığını, yazılı savunma sunacağını söyledi.



Müşteki Hamdi Akın'ın avukatı Fatih Volkan da Yıldırım'ın olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmasının hakaret ve tehdit unsurlarını içerdiğini ileri sürerek, cezalandırılmasını istedi. Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol ise suça konu sözlerin eleştiri niteliğinde olduğunu kaydetti.



Son sözü sorulan Yıldırım, "Beraatimi talep ediyorum" dedi. Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Aziz Yıldırım'ın beraatine karar verdi.



İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 3 Kasım 2013'te düzenlenen seçimli olağanüstü genel kurulunda Aziz Yıldırım'ın seçimi kazanması dolayısıyla Hamdi Akın'ın tebriğe geldiği anlatılmıştı.



Tebrik sırasında Yıldırım'ın Akın'a yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler sarf ettiği belirtilen iddianamede, Yıldırım'ın daha sonra kürsüye çıkarak basın yayın organlarının önünde Akın'a yönelik eleştiri sınırlarını aşan söylemlerde bulunduğu aktarılmıştı.



İddianamede, Aziz Yıldırım'ın "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

#aziz yıldırım
#fenerbahçe
#beraat
#Hamdi Akın
#mahkeme
8 yıl önce