|

Bafetimbi 'Gol'is

Süper Lig'de geçen hafta Antalyaspor karşısında yaşanılan puan kaybıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, evinde konuk ettiği Kasımpaşa'yı Bafetimbi Gomis'in 2 golüyle devirdi. Fransız golcü, 5. lig maçında 7. golünü ağlara gönderdi. Puanını 13 yapan sarı-kırmızılılar, zirvedeki yerini korudu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 03:15 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray, Kasımpaşa'yı Bafetimbi Gomis'in 2 golüyle devirdi.
Galatasaray, Kasımpaşa'yı Bafetimbi Gomis'in 2 golüyle devirdi.

Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kasımpaşa'yı konuk ettiği maçta sahadan galibiyetle ayrıldı: 2-0. Geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanından bir puanla dönen Cimbom, Kasımpaşa karşısında telafi maçına çıkarken üç puanı hanesine yazdırdı. Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-kırmızılı ekip, rakibi Kasımpaşa'ya adeta nefes aldırmadı.

7. dakikada Mariano'nun sağ kanattan içeri açtığı ortayı Tolga Ciğerci kafasıyla tamamlarken şut kalecinin kucağında kaldı. 29'da Belhanda'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Tolga Ciğerci, şutunda Ramazan'ı geçemedi. 33'te Mariano'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Rodrigues'in şutunda kaleci Ramazan bir kez daha geçit vermedi. 40'da Latovlevici'nin sol kanattan açtığı ortayı Gomis, göğsüyle yumuşatırken Belhanda tamamladı ancak top az farkla auta gitti. 42'de Ndiaye'nin pasıyla ceza sahası giren Mariano'nun sağ çaprazdan gönderdiği şuta Ramazan direk dibinde sahip oldu.

DEVREYE GİRMEDEN GOL GELDİ

Sarı-kırmızılılar, etkili futbolunun karşılığını 44. dakikada alırken, devre arası düdüğü çalmadan golü buldu. Belhanda'nın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Gomis, kaleciyi terse yatırarak ağları buldu: 1-0. İkinci yarıda da Galatasaray'ın baskısı vardı. 79'da Belhanda'nın sol kanattan açtığı ortayı sağ direk dibinde Serdar indirirken, Gomis tamamladı; Fransız futbolcu kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0. Ender gelişen Kasımpaşa ataklarından birinde dakikalar 81'i gösterirken Neumayr sağdan ortaladı, Rangel vurdu, Muslera tuttu. Karşılaşmada başka gol olmazken, sarı-kırmızılılar liderliğini korudu.


Tudor, mutlu değil

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, 2-0 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Hırvat teknik adam, “Son 15-20 dakikadan mutlu değilim. 3'ü atıp bitirebilirdik. Bu konularda kendimizi ilerletmemiz gerekiyor. Bu çok anahtar bir konu. Lig uzun bir maraton. Zor zamanlarda, daha çok koşup, daha çok mücadele edip, yakaladıklarımızı atmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

13 PUAN BİR ŞEY İFADE ETMİYOR

Sezonun henüz başında olduklarını belirten 38 yaşındaki çalıştırıcı, “5 haftada 13 puan aldık ama bir şey ifade etmiyor. Antalya maçına göre daha taze bir takım vardı. Doğru mantaliteyle oynadılar. Hepsini tebrik ediyorum. Gomis, çok değerli 2 gol attı. Latovlevici de iyi bir başlangıç yaptı” diye konuştu.

FEGHOULİ HENÜZ HAZIR DEĞİL

Tudor, Antalya maçından sonra dün de yedek kulübesinde maça başlayan Feghouli içinse, “Büyük bir sakatlıktan çıktı. Aramıza biraz geç katıldı. Şu an için yüzde 100 hazır olması zaman alır. Maç sonu antrenmanlar programının bir parçası. Oynamayan arkadaşların kondisyonu da bizim için çok önemli. Maçtan önce oyuncularımı yormuyorum, bugün oynamıyorlar, yarın izinliyiz. Bu nedenle oynamayan oyuncuların kondisyonu için yapıyoruz” dedi.


Sancaklı’dan sonra Gomis

Galatasaray'ın, Marsilya'dan kadrosuna kattığı Bafetimbi Gomis, Süper Lig'in 5. haftasındaki Kasımpaşa karşılaşmasını da boş geçmedi. Türk Telekom Stadı'ndaki maçın 44. ve 79. dakikalarında Kasımpaşa ağlarını havalandıran Gomis, ilk 5 haftalık periyotta her maçta gol sevinci yaşadı ve bu süreçte 7 gol kaydetti. Fransız santrfor, böylece 1994-1995'te ilk 7 haftada 9 gol atan Saffet Sancaklı'dan sonra Galatasaray formasıyla ilk 5 haftayı boş geçmeyen ilk isim oldu. Gomis, 2012-2013 sezonunda Galatasaray formasıyla ilk 4 maçın hepsinde gol atıp rakip kalecileri 5 kez mağlup eden Umut Bulut'u da geride bıraktı. 1994-95 sezonunda Kocaelispor'dan, Galatasaray'a transfer olan Saffet Sancaklı, lige ilk 7 haftada 9 gol atarak başlangıç yapmıştı. Saffet Sancaklı'nın gol serisi ilk haftadaki Gençlerbirliği maçıyla başlamış; 8. haftadaki Beşiktaş derbisinde attığı golle sona ermişti. Saffet Sancaklı, Beşiktaş'ın şampiyonlukla tamamladığı o sezonu 24 golle bitirmişti.


Golleri takım olarak attık

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Bafetimbi Gomis, Kasımpaşa galibiyetinin ardından görüşlerini açıkladı. Mücadelede attığı golleri takım olarak kaydettiklerini belirten Fransız futbolcu, ''Kasımpaşa zor bir takımdı, kendime alan oluşturmakta zorlandım. Topu kaleye atarken, kaleci ve defansı geçerek attım. Attığım gol sadece Gomis'in golü değil, takımın attığı bir goldü. Gol attığım için mutluyum, ama önemli olan kazanmaktı. Antalyaspor sonrası kazanmamız güzel oldu'' dedi. Sarı-kırmızılı takıma adaptasyon sürecini çok çabuk atlattığını söyleyen 32 yaşındaki golcü, ''Beni buraya Cenk Ergün getirdi ve adaptasyon sürecinde çok yardımcı oldu. Bundan dolayı ona çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

#Galatasaray
#Tudor
#Gomis
7 yıl önce