|

Bakan Şimşek sokak tenisi oynadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce sokak iyileştirilmesi gerçekleştirilen Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nda "Sokak Tenisi Şenliği" düzenlendi. Etkinliği izleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kortta raket salladı.

Yeni Şafak
15:32 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 12:35 - 24/05/2015 Pazar
AA

TEB sponsorluğunda Türkiye Tenis Federasyonu destekleriyle hayata geçirilen organizasyonda çocuklar, kurulan kortlarda raket salladı.



Etkinliği izleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile tenis oynayıp, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Tekli ve çiftli olarak yapılan maçlarda keyifli dakikalar yaşayan Şimşek, maçın ardından bir kız çocuğuna raket hediye etti.



Şimşek, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, tenisle 45 yaşında tanıştığını ve o günden beri keyifle fırsat buldukça tenis oynadığını söyledi.



Sporcu olma anlamında artık kendilerinin yaşının geçtiğini ifade eden Şimşek, "Artık biz gençlerimizi spora yönlendirmek noktasında örnek olabiliriz. O yüzden herkesin sporla ilgilenmesini ve tenise ilgi göstermesini tavsiye ederim. Çünkü tenis, fiziksel bir organizasyon olmakla birlikte aklı ve zekayı da aynı zamanda kullanmayı gerektiren bir spor dalı" dedi. Şimşek, Gaziantep'in sanayi ve ticarette lokomotif bir kent olarak dikkat çektiğini dile getirerek spor ve kültürel etkinlikler konusunda da Gaziantep'i marka şehir haline getirmek istediklerini kaydetti. Bu noktada kentte uluslararası bir tenis organizasyonu düzenlenmesi için federasyon yetkililerinden destek isteyen Şimşek, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'tan bu noktada söz aldı.



Durmuş ise zengin sporu olarak bilinen bu branşı halkın hemen her kesimine yaymak istediklerini, bu kapsamda Gaziantep'te düzenlenen etkinlikte de sokakların gerçek sahibi çocukların tenisle tanışmasına vesile olunduğuna dikkati çekti. TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi de tüm dünyada ve Türkiye'de kurumlarının tenise destek verdiğini ifade ederek desteklerini sürdürüp, tenisi geliştirmeye katkı sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.



Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "Biz şu an sanayide çok şükür iyi yerlerdeyiz ama dünyanın en rekabet edebilir kentlerinden birisi olmak istiyorsak, sanayi tek başına yeterli değil. Sanayiyi kültürel etkinlikler, organizasyon yapabilme yeteneği, spor, sosyal faaliyetlerle süslememiz lazım. O yüzden tenisi ve diğer tüm spor dallarını kentimizde yaygın hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.



#Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
#tenis
#fatma şahin
#gaziantep belediye
#Gazi Muhtar Paşa Bulvarı
9 yıl önce