|

Başaracak güçteyiz

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, bugünkü Letonya maçı dışında Hollanda maçı için de hedef gösterdi. Letonya karşısında kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Önce 3 puan, sonra Hollanda maçı öncesi moral bulmak istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:56 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Letonya maçı öncesi yaptığı açıklamada karşılaşmanın Fransa yapılacak şampiyona yolunda stratejik açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu belirttti. "Maçı kazanarak hem üç puanı hanemize yazdırmak hem de Hollanda maçı öncesi moral bulmak istiyoruz” diyen tecrübeli teknik adam, bunu başaracak güçte olduklarını dile getirdi; milli takım oyuncularına iki maçta 6 puan hedefi gösterdi.



"Seyircimize ve oyuncularıma güveniyorum" sözleriyle takıma ve ilk kez milli maça ev sahipliği yapacak Konya'da tribünleri dolduracak binlerce taraftara olan güvenini gösteren Fatih Terim, iki aylık bir aradan sonra ilk milli maçlarına çıkacaklarını hatırlatarak “Teknik ekip ve oyuncular olarak bu mücadeleye çok iyi hazırlandık. Herkes maçın ne kadar önemli olduğunun bilincinde. Öğrencilerimin 'tamam' ya da 'devam' niteliği taşıyan bu karşılaşmada üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getireceklerine, iyi futbol sergileyerek galibiyete ulaşacaklarına inanıyorum. Sizler de buna yürekten inanın” ifadelerini kullandı.



TÜM ENERJİMİZİ VERECEĞİZ


Avrupa Şampiyonası finallerine gitme yolunda oynanacak iki büyük önemdeki Letonya ve Hollanda maçları için Konya şehrini seçtiklerini vurgulayan Terim, bunun nedenine de değinerek "Konya'yı tercih sebeplerinden biri de Konya'daki taraftarımıza olan güvenimizdir. Onların milli takımımızı coşkuyla destekleyeceklerine yürekten inanıyorum. Biz sahada rakibimizi ciddiye alarak, tüm enerjimizi ortaya koyarak mücadele edeceğiz. Seyircimizden de isteğimiz bu karşılaşmada yanımızda olmaları ve mücadelemize maçın son düdüğüne kadar destek vermeleridir. Biz Türkiye olarak, milli takım olarak hep birlikte daha güçlüyüz" ifadelerini kullandı.


Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, tarihte oynanan maçlarda alınan sonuçların taraftarın tribündeki etkisiyle doğru orantıda olduğuna dikkat çekerek kritik Letonya ve Hollanda maçları öncesinde Torku Arena'da binlerce taraftarı tribünlere beklediklerini kaydetti; "Zorlu süreçte Milli Takım'ı yalnız bırakmayın" çağrısında bulundu.



#Milli Takım
#Fatih Terim
#Letonya maçı
9 yıl önce