|

Başarılarımız dünyada örnek gösteriliyor

Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, 2007 yılından bu yana Dünya ve Avrupa şampiyonalarında destanlar yazdıklarının altını çizerek, “Başarılarımız dünya tarafından takdirle takip edilmektedir. Wushucularımız, bu işin anavatanı sayılan Çin'de bile sporculara örnek gösteriliyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 03:16 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, 2007 yılından beri elde ettikleri başarılarıyla dünyada büyük ses getirdiklerini söyledi. Akıncı, Federasyon İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ile birlikte 6 Kasım'da yapılacak federasyon seçimleri öncesi yapmış oldukları çalışmaları, gösterdikleri mücadeleyi ve başarılarla dolu yılları Yeni Şafak'a değerlendirdi. Türkiye Wushu Federasyonu'nun görüşü ve duruşuyla büyük saygı uyandırdığını belirten Akıncı, “Son yıllarda dünya şampiyonlukları yaşamış ve dereceler elde etmiş bir federasyonuz. Başarılarımız dünya tarafından takdirle takip edilmektedir. Wushucularımız, bu işin anavatanı sayılan Çin'de bile sporculara örnek gösteriliyor. 2007'de yılında Hüseyin Dündar'ın dünya şampiyonluğundan sonra federasyonumuz şahlanmaya başlamıştır. O başarıdan sonra günümüze kadar yenileri eklendi. Bu başarılarla Dünya Wushu Federasyonu'nun dergisinde sporcularımız kapak oldu. 2014'te Dünya şampiyonu olan Elif Akyüz, 14 yaşında dünyanın en genç şampiyonu olmayı başardı” dedi.



YERİNDE EĞİTİM YAPTIRIYORUZ


Sporcu sağlığını ve eğitimini esas aldıklarını belirten Başkan Akıncı, “Sporcu sağlığını her türlü başarıdan önde tutuyoruz. Spor sağlıklı olmadıktan sonra kimseye faydalı olmaz. Sağlıklı sporcunun aynı zamanda eğitimli de olması gerekir. Wushu sporunda dünyanın en iyi hocalarını Çin'den Türkiye'ye getirip bizim hocalarımızın gelişmesini sağlıyoruz. Bu sayede sporcular ve antrenörler daha aktif ve profesyonelce çalışmalarını sürdürüyor. Gerektiği zaman öğrencilerimizi Çin'e gönderip orada eğitimlerini tamamlamalarını sağlıyoruz. Oralarda evler tutuyor 6 ay, 1 yıl sporcularımıza eğitim aldırıyoruz. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde eğitim veren hocalarımız var. Kılık kıyafet ve spor malzemesi tedariki sağlayarak sporcuların eksikliklerini gideriyoruz” şeklinde konuştu.



10 BİNDEN 81 BİNE ÇIKARDIK


2006 yılında göreve geldiklerini ve o tarihten itibaren sporcu sayısını sürekli arttırdıklarına işaret eden Başkan Akıncı, “Bu işin başına geçtiğimizde 10 bin lisanslı sporcumuz vardı. Bunu asla yeterli bulmadık. Şu anda 81 bin lisanslı sporcmuz var ve bunlardan 20 bini aktif faaliyet gösteren ve organizasyonlara katılıp ülkesi için mücadele eden sporcular. Bu oyuncularımızı eğiten ve Wushu'nun içinde yer alan 3 branşta (Aikido, Wing chun, Kyokushin) toplam 5 bin lisanslı antrenörümüz bulunuyor. Sporcularımız aldıkları eğitim sonrası altyapıdaki öğrencilerin öğretmeni olduğunda bu sistem oturdu demektir. Şu anda da sporcularımız bu faaliyetlerini gösteriyor. 15 yaşındaki kızımız Zeynep Akyüz, dünyanın en genç antrenör lisansına sahip oyuncusu durumunda. 81 bin lisanslı sporcu ile Türkiye'de en çok sporcusu bulunan 6 federasyondan biriyiz” ifadelerini kullandı.



Organizasyonda en iyisi biziz


Türkiye Wushu Federasyonu olarak örnek organizasyonlar düzenlediklerini belirten Başkan Akıncı, “2011'de Ankara ve 2014'te Antalya'da düzenlediğimiz Dünya Şampiyonası'na dünya hayran kaldı. Dünya Wushu Federasyonu Başkanı, 2011'deki organizasyonun en iyisi olduğunu söyledi” dedi.



Dünyada birçok bölgelerde düzenlenen organizasyonlardan en iyilerine imza attıklarını ifade eden Başkan Akıncı, şunları söyledi: “Çin, İtalya, Cezayir ve Libya Federasyonları ile işbirliği içindeyiz. İşbirliği içinde olduğumuz federasyonlar bizimle birlikte Wushu'yu üst düzeyde yapan ülkeler. Diğer federasyonlar da bize saygı duyuyor. 2011 yılında Ankara ve 2014 yılında Antalya'da düzenlediğimiz Dünya Şampiyonası organizasyonlarımıza bütün dünya hayran kaldı. Çok iyi şartlar altında karşıladık. Dünya Federasyon Başkanı, 2011 yılında yapılan organizasyonun bugüne kadar bu alanda yapılan en iyi organizasyon olduğunu bizzat kendisi söyledi.”



6 Kasım'da yeniden göreve seçilmeleri halinde Balkanlar'da ve Avrupa'da yeni federasyonlar kuracaklarını da belirten Başkan Akıncı, ”Kendi kafasına göre yönetim sergilemeye çalışan federasyonlarla bağlarımızı koparıp Avrupa Federasyonunu bünyemiz dahilinde kuracağız. Mevcut Avrupa Wushu Federasyonu kendi çıkarları doğrultusunda kurallar belirliyor. Bu kuralları değiştirmek ve adaletli yarışmalar düzenlemek için mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.



Son 5 yılda 12 Dünya şampiyonluğu kazandık


2011 tarihinden başlayarak bugüne kadar 5 yılda 12 Dünya şampiyonluğu kazandıklarını belirten Başkan Mehmet Zeki Akıncı, “Bu süre içinde düzenlenen Dünya Şampiyonaları'nda, Elif Akyüz 4, Necmettin Erbakan Akyüz 3, Zeynep Akyüz 2, Burak Akkaya 1, Şeyma Urhan 1, Kübra Açıkgöz 1 olmak üzere toplam 12 altın madalya kazanmışlardır” dedi.


#Wushu
#Zeki Akıncı
8 yıl önce