|

Basketbol kulübüne tahkim müjdesi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig B Grubu'nda mücadele eden Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü'nün 5 maç hükmen mağlubiyeti Tahkim Kurulu tarafından iptal edildi.

Yeni Şafak
11:56 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 10:57 - 7/02/2016 Pazar
IHA

TKBL 1. Lig B Grubu'nda mücadele eden Nevşehir GHSİM Kadın Basketbol Takımı ligin ilk devresinde sözleşmeli oyuncu sayısında eksiklik bulunduğu iddiası üzerine 5 maç hükmen ceza almıştı. TKF tarafından verilen bu cezaya itiraz eden GHSİM Basketbol Kulübü yönetiminin itirazını yerinde bulan Tahkim Kurulu ise verilen cezayı iptal edilerek silinen puanların tekrar iadesine karar verdi. Verilen bu karar sonrasında bayan basketbol takımı oyuncuları ve yöneticileri koyun kesti.


Takım kaptanı Burcu Özdemir bu karar sonrasında son derece mutlu olduklarını söyledi. Özdemir, “Tabii ki de çok mutluyuz. Şu ana kadar bayağı emek verip geldik. Diğer takımlar gibi biz de buraya hem ciddi yatırımlar yapıp hem de emek yapıp geldik. Çok mutluyuz. Demek ki bu bizim hakkımızmış ki geri geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


Takım oyuncularından Gülnur Sandallıoğlu ise adaletin yerini bulduğunu ve bu karar sonrasında son derece mutlu olduklarını kaydetti.



'Moraller yerinde geldi'

Nevşehir GHSİM Basketbol takımının koçu Erkin Erdinç ise tahkim tarafından verilen bu karar sonrasında morallerinin yerine geldiğini kaydetti. Erdinç, “İlk beş hafta oynamış olduğumuz maçlarda bize Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından beş maç hükmen bir cezamız vardı. Sonrasında yönetim kurulu tarafından sakat oyuncuların bu karara bağlı olmayacağını söylemişlerdi. Sonrasında bizde zaten oyuncumuz sakattı. Raporlarıyla birlikte federasyona bildirdik. Öncesinde bildirdiğimiz raporlardan hiçbir sonuç alamadık. Sonra aynı şekilde ki raporlarla tahkim kuruluna gittik. Tahkim kurulundan güzel bir haber geldi. Duruşmaya bizlerde katıldık. Oradan çıkan sonuçta puanlarımızı tekrar iade edildiğini bildirdiler. Mutluyuz. Hedefimiz Play-off oynamak. Nevşehir halkına hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.



'Silinen 9 puanı geri aldık'

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer de silinen 9 puanı geri almış oldukları için mutlu olduklarını ve tahkim kararı sonrasında basketbolculara moral ve motivasyon aşılamak amacıyla kurban kesildiğini söyledi. Ünlüer, “Sözleşmeli sporcu ile ilgili olarak bir sıkıntı yaşadık. Sporcumuzun birisi malum sakattı. Sakatlığı nedeniyle bazı müsabakalara katılmadı. Biz bunun raporlarına federasyonumuza sunmuştuk ama federasyonumuz beş maç ile ilgili olarak bir ceza kararı uyguladı. Biz de bunu tahkime taşıdık. Tahkim de perşembe günü görüşüldü ve sonuçlandı. Ve bizim lehimize bir karar çıktı. Haklı olduğumuzu, sporcunun sakat olduğundan dolayı herhangi bir mağduriyet olmadığına karar verdi. Ve şu anda silinmiş olan 9 puanımızı geri aldık. Tabii ki puanımız silindi ama biz zor şartlarda emek veriyoruz. Basketbola destek veriyoruz. Ve ilk dört beş takım içerisindeyken sonuncu sıraya düşmüştük. Bu 9 puanı almamız ile beraber tekrar eski yerimize ilk beş takım içerisine girdik. Kurban sporcularımıza hem moral hem motive olsun diye daha önceden bir kararımız vardı. Tabii ki buda işin diğer bir boyutu. Buna denk gelmesi daha güzel oldu. Yani tahkim kararına kurban kesmiş olduk. Hayırlı olur inşallah" diye konuştu.

#Türkiye Kadınlar Basketbol
#Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
#tahkim
8 yıl önce