|

Basketbolda Türkoğlu devri

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yeni Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Federasyon olarak şeffaf, herkese eşit mesafede, yeniliklere açık ancak cesur kararların da altına imza atacağız. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde, birlik ve beraberliğimizin daha güçlü olması adına Türk basketbolunun üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve uluslararası platformda ülkemizi layıkıyla temsil etmesi için var gücümüzle çalışacağız” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:28 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına Hidayet Türkoğlu seçildi. Seçime tek aday olarak katılan Hidayet Türkoğlu, 143 oyun 113'ünü aldı, 30 oy ise geçersiz sayıldı. Başkan seçilen Hidayet Türkoğlu, hayatının en heyecanlı gününü yaşadığını söyledi. Türkoğlu, dünyanın en önemli arenalarında, NBA finallerinde bile bu kadar heyecanlanmadığını belirterek, “Türk basketbolunu hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Bildiğiniz gibi sahalarda sadece sporcu olarak vakit geçirmedim. NBA sayesinde basketbol dünyasının en iyi pazarlama, sponsorluk, sosyal sorumluluk ve taraftar projelerinin bir parçası olarak kendimi bugünlere hazırladım" dedi. NBA'de geçirdiği 15 yılın sonunda, Türkiye'ye dönüşüyle camia tarafından TBF İcra Kurulu Başkanı olarak karşılanmanın eşsiz gururunu yaşadığını aktaran Türkoğlu, TBF'nin Türkiye'nin en başarılı federasyonu olduğunu belirterek, “Gerek ev sahipliği yaptığımız organizasyonların kalitesi, gerekse sportif başarılarımız sayesinde önemli bir konuma geldik. Basketbolumuzu bu düzeye taşıyan geçmiş dönem başkanlarımıza, yönetim kurullarına ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ancak çözülmeyi bekleyen sorunlarımız ve iyileştirilmesi gereken alanlarımız var. Omuz omuza yürümemiz gereken uzun bir yolculuktan bahsediyorum. Federasyon olarak şeffaf, herkese eşit mesafede, yeniliklere açık ancak cesur kararların da altına imza atacak bir yönetimiz. Başarı, iyi bir takım oyununu gerektirir” ifadelerini kullandı.



Hidayet Türkoğlu, projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunurken, şunları söyledi: “Kulüplerimizle ortak çalışarak genç sporcularımızın gelişimi konusunda sonuç ve verimlilik odaklı kararları hayata geçireceğiz. Altın jenerasyonlara ihtiyaç duydukları desteği vererek, sportif başarılarını daha üst seviyelere taşımak için yanlarında olacağız. Kulüplerimizin sağlıklı ve sürdürülebilir finansal yapılanmaları konusunda birlikte emek vereceğiz.”



Önlerindeki dönemde kendilerini bekleyen önemli organizasyonlar olduğunu kaydeden TBF Başkanı Türkoğlu, “Örneğin 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Profesyonel kadromuzla organizasyon yeteneğimizi kullanarak, İstanbul'a ve ülkemize yakışır bir şampiyonayı hayata geçireceğiz. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde, birlik ve beraberliğimizin daha güçlü olması adına Türk basketbolunun üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve uluslararası platformda ülkemizi layıkıyla temsil etmesi için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.



YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER


*Ali Aslan


*Arda Ermut


*Kemal Akar


*Ülkan Delikan


*Yılmaz Argüden


*Özden Pelister


*Methi Bengisu


*Mert Çetinkaya


*Emre Hüseyin Soyluer


*Hüseyin Beşok


*Dinçer Çetintaş


*Yahya Üstün


*Güçlü Gökozan


*Mehmet Fatih Öztürk



YEDEK ÜYELER


*Bora Kuzucan


*Rıza Selim Demir


*Emre Uğurlu


*Halis Yunus Ersöz


*M. Aydın Şerbetçioğlu


*Gençağa Meriç


*Teyfik Bayoğlu


*Bahar Akgün


*Ali Bora İşbulan


*Mehmet Serhan Antalyalı


*Resul Kerse


*S. Alper Arıkoğlu


*Saadettin Cesur


*Mehmet Özel Kızıl


#Basketbol Federasyonu
#Hidayet Türkoğlu
7 yıl önce