|

Başpehlivanlardan teröre lanet

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde 650 sporcu mücadele etti. Başpehlivanlık kategorisi sporcuları, ay-yıldızlı tişört ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" kol bandı ile sahaya çıktı.

Yeni Şafak
21:28 - 20/09/2015 Pazar
Güncelleme: 18:30 - 20/09/2015 Pazar
AA

Statta büyük bir Türk bayrağını taşıyan başpehlivanlar, güreş meydanını dolaşarak terör olaylarını protesto etti. Şehitler için saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, başpehlivanlar için kura çekildi. Güreşçiler kura çekimi sonrası protokol üyeleriyle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Kura çekimin ardından başlayan güreşler, çekişmeye sahne oldu.



Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, açılışta yaptığı konuşmada, terör olaylarını kınadı ve şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Manavgatlı Uğur Yıldız'ın Dağlıca'da şehit düştüğünü hatırlatan Sözen, festivaller başta olmak üzere bir çok etkinlikleri iptal ettiklerini veya ertelediklerini söyledi.



Manavgat güreşlerini geleneksel hale getirmek için çalıştıklarını belirten Sözen, Kırkpınar ve Elmalı güreşlerini kendilerine hedef koyduklarını kaydetti.


#Manavgat
#4. Manavgat Belediyesi Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri
#Yağlı güreş
9 yıl önce