|

Bay Arena'da tam 8 gol

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın da formasını giydiği Bayer Leverkusen ile Roma arasında Bay Arena Stadı'nda müthiş bir karşılaşma oynandı. Toplam 8 golün atıldığı maçta seyirciler gole doydu.

Yeni Şafak
08:40 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:05 - 21/10/2015 Çarşamba
IHA

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasının ilk gününde E, F, G ve H gruplarında 8 karşılaşma oynandı.






Arsenal Bayern'i yıktı

Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği F Grubu karşılaşmasında İngiliz ekibi Arsenal, konuk ettiği Alman temsilcisi Bayern Münih'i 2-0 yendi. Karşılaşmanın gollerini 77. dakikada Olivier Giroud ve 90+4'te Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil kaydetti. Bu sonucun ardından İngiliz temsilcisi Arsenal, 3 maçın ardından grupta ilk puanlarını alırken, Bavyera temsilcisi ise 6 puanda kaldı.



Lionel Messi'nin sakatlığı nedeniyle forma giyemediği E Grubu mücadelesinde, "Devler Ligi"nin son şampiyonu Barcelona, deplasmanda karşılaştığı Belarus temsilcisi BATE'yi Hırvat oyuncusu Ivan Rakitic'in 48 ve 64. dakikalardaki golleriyle 2-0 geçti. Katalan temsilcisi, bu sonuçla puanını 7'ye yükselterek haftayı lider kapadı.






Almanya'da 4-4'lük maç

Grubun diğer maçında Bayer Leverkusen ile Roma arasındaki mücadele gol düellosuna sahne oldu.



Ev sahibi Leverkusen ilk yarıda Javier Hernandez'in 4 (penaltıdan) ve 19. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü sürdüremedi. Roma, Daniele De Rossi'nin 2, (29, 38) Miralem Pjanic (54) ve Iago Falque'nin (73) fileleri havalandırmasıyla rakibi karşısında 4-2 öne geçti. Mücadeleyi bırakmayan Alman temsilcisi, 84. dakikada Kevin Kampl ve 86'da Admir Mehmedi ile skoru 4-4'e getirerek sahadan 1 puanla ayrıldı.



H Grubu'nda ise İngiltere Premier Lig'de iyi sonuçlar alamayan ve 12. sırada yer alan Chelsea, deplasmanda karşılaştığı Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kalarak 4 puanla grupta 3. sırada kaldı.



Sonuçlar ve puan durumu


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçların sonuçları ve oluşan puan durumları şöyle:



E Grubu

BATE (Belarus) - Barcelona (İspanya): 0-2


Bayer Leverkusen (Almanya) - Roma (İtalya): 4-4




F Grubu

Arsenal (İngiltere) - Bayern Münih (Almanya): 2-0


Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Olympiakos (Yunanistan): 0-1




G Grubu

Porto (Portekiz) - Maccabi Tel-Aviv (İsrail): 2-0


Dinamo Kiev (Ukrayna) - Chelsea (İngiltere): 0-0




H Grubu

Zenit (Rusya) - Olympique Lyon (Fransa): 3-1


Valencia (İspanya) - Gent (Belçika): 2-1








#bayer leverkusen
#roma
#şampiyonlar ligi
#maç sonuçları
9 yıl önce