|

Belki hoca olarak dönerim

Beşiktaş ile 6 yıllık macerasını sonlandıran Ersan Adem Gülüm, dün kariyerindeki yeni sayfa için Türkiye'den ayrıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:47 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Yeni kulübü Hebei China Fortune'nin Madrid'deki kampı için İspanya'ya giden yıldız futbolcu, uçağa binmeden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kariyerinde yeni bir sayfa açtığını belirten Ersan, “Hareketli bir transfer dönemi geçti. Bir yandan mutluyum, bir yandan da üzgün. 6 yılımı verdim Beşiktaş'a. Türkiye maceram şimdilik bitti. Şimdi yeni maceram başlıyor. Mutluyum ama dediğim gibi üzülüyorum da. Kariyerim Çin'e doğru ilerliyor. İnşallah güzel anılarım olur” ifadelerini kullandı.



RHODOLFO'YU BİRAZ DAHA BEKLERDİM


Rhodolfo'nun sakatlığı sonrası takımda kalma yönünde bir talep olup olmadığı sorulan milli yıldız, “Rhodolfo için çok talihsiz bir sakatlık. Haberler geçti, 'acaba Ersan kalır mı?' diye. Transfer geçmişti zaten geç kalınmış olurdu. Rhodolfo umarım yeni sezonda sapasağlam döner. Kalmam yönetime bağlıydı. Kulüpler anlaşsaydı, neden olmasın. Birkaç hafta daha bekler ondan sonra giderdim” değerlendirmesini yaptı.



HERKESE HAKKIMI HELAL EDİYORUM


İleriki dönemde Beşiktaş'a tekrar dönmek istediğini kaydeden 29 yaşındaki stopre, “Beşiktaş'a geldiğimde 23 yaşındaydım; şimdi 29 yaşındayım. Kapıların bana her zaman açık olduğunu düşünüyorum. Futbol kariyerim bitince belki hoca olarak dönebilirim. Taraftarlar çok güzel mesajlar gönderdi. Herkese hakkımı helal ediyorum, inşallah siz de edersiniz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.



Ersan transferde en iyi on birde


Çin kulüpleri transfere 260 milyon Euro harcarken Fransa'nın L'Equipe gazetesi, rekor transferler arasından ideal on bir çıkardı. Beşiktaş'tan Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Gülüm de kadroda yer aldı. Savunmada Trabzonspor'dan transfer edilen Mbia'ya da yer verildi. Burak Yılmaz ise yedek kadroya yazıldı.



Hebei Fortune Ersan'ı açıkladı


Ersan Gülüm'ün Çin'e yolculuğu esnasında Hebei China Fortune Kulübü de transferi resmen açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıkamada Çince ve İngilizce 'Hoşgeldin Ersan Gülüm' denildi. Ersan için kaleme alınan kısa tanıtım yazısında, “Beşiktaş'ın defanstaki kahramanı takımımıza önemli bir takviye oldu. Defanstaki becerisi yanında takımın taktik sisteminin önemli bir parçası olacak. Stadımızda kendisini oynarken görmeyi ve karizmasını göstermesini sabırsızlıkla bekliyoruz” denildi.





#Beşiktaş
#Ersan Adem Gülüm
#Hebei China Fortune
8 yıl önce