|

Berkay Akyol Universiade şampiyonu

Milli tekvandocu Berkay Akyol, 28. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda (Universiade) aralarında olimpiyat oyunları ve Avrupa şampiyonlarının da bulunduğu rakiplerini mağlup ederek altın madalyaya ulaştı.

Yeni Şafak
15:10 - 9/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:26 - 9/07/2015 Perşembe
IHA

Akyol, Güney Kore'nin Gwangju kentinde düzenlenen 28. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda tekvando erkekler 68 kiloda Berkay Akyol, birbirinden zorlu rakipleri geride bırakarak altın madalya kazandı. Genç sporcu, ilk turda Romanya'dan Robert Amzouiu'yu 6-1, ikinci turda Fildişi Sahilleri'nden Naounou Peken Logbo'yu 10-7 mağlup etti. Çeyrek finalde 2013 Avrupa Gençler Şampiyonu Rus Viacheslav Minin ile karşılaşan Berkay Akyol, rakibini 5-4 yenerek yarı finale yükseldi. Milli tekvandocu, yarı finalde 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmış ve kariyerinde 2 Dünya Şampiyonluğu bulunan İspanyol Joel Gonzalez Bonilla ile eşleşti. Güçlü rakibini berabere biten müsabakanın ardından altın puan ile yenen Berkay Akyol, adını finale yazdırdı. Finalde ev sahibi Güney Kore'den Dae-Han Ryu ile karşılaşan milli tekvandocu rakibini 3-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.


Henüz 19 yaşında olan Berkay Akyol, 2013 Avrupa Gençler Şampiyonluğu, 2015 Olimpik Sıkletler Avrupa Şampiyonluğu unvanlarının yanına 2015 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları Şampiyonluğunu da eklemiş oldu.



Şahin: Berkay gelecek adına büyük umut veriyor

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, kazandığı başarı nedeniyle Berkay Akyol'u kutladı. Başkan Şahin, “Berkay, uzun süredir takibimizde olan ve gelecek adına büyük ümitler beslediğimiz bir yetenek. Berkay, çalışkan bir sporcumuz ve karşılığını almaya başladı. Genç yaşında önemli başarılara imza attı. Ancak daha önünde gitmesi gereken uzun bir yol var. Önünde Servet Tazegül gibi elit bir sporcu var. Berkay'ın da Servet'in yolunda ilerlediğini görmek bizleri mutlu ediyor. Bundan sonra daha sıkı çalışmalı ve kendini geliştirmeli. Biz, federasyon olarak alt yapıya ve genç sporcularımıza büyük önem veriyoruz. Bunu da aldığımız sonuçlarla ortaya koyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen başta teknik ekibimiz olmak üzere herkesi kutluyorum” diye konuştu.

#berkay akyol
#Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları
#altın madalya
9 yıl önce