|

Beşiktaş Adriano'yu kaptı

Barcelona'nın sol beki ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığını borsaya bildiren siyah-beyazlı kulüp, 31 yaşındaki oyuncuya 2019'a kadar 6 milyon 50 bin Euro garanti para ödeyecek. Beşiktaş'ın Barcelona gibi bir kulüp olduğunu belirten Adriano, "Beyaz forma bana çok yakışacak" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:13 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş, İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen sol bek Adriano Correira'yla anlaşmaya vardığını dün resmen açıkladı. Brezilyalı oyuncunun 3 sezon boyunca siyah-beyazlı formayı giyeceği kaydedildi. Yapılan açıklamaya göre, 31 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş'tan kazanacağı para da belli oldu. KAP'a bildirilen açıklamada, Adriano'nun önümüzdeki sezon 2 milyon 350 bin Euro, geriye kalan 2 sezonda ise 1 milyon 850'şer bin Euro alacağı belirtildi. Ayrıca, Brezilyalı oyuncu, sahada yer aldığı maçlarda kazanılan her puan için 4 bin Euro daha almaya hak kazanacak. Buna göre, Adriano'nun 3 sezon için alacağı toplam garanti ücret 6 milyon 50 bin Euro olacak. Barcelona'ya ise bonservis bedeli olarak 600 bin Euro ödeneceği belirtildi. Beşiktaş 2 sezon içinde Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde ettiği takdirde Katalan ekibine 1.7 milyon Euro daha ödeyecek.



2 AĞUSTOS'TA ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUM


Adriano, BJK TV'ye verdiği demeçte, “Beşiktaş'ta da Barcelona'daki gibi aile ortamı var" dedi. Beyaz formanın kendisine çok yakışacağını belirten Brezilyalı futbolcu, "Barcelona'da oynarken Real Madrid beyaz forma giyerdi. Bu bakımdan benim için biraz garip oldu. 2 Ağustos'ta takımla çalışmaya başlayacağım. 7 Ağustos'ta Olympiakos ile yapılacak maçta az da olsa oynamak istiyorum. Süper Kupa maçında da Galatasaray'a karşı sahada olmayı planlıyorum. Bek olarak görevim asist yapmak, ama gol atmak da fena olmaz” diye konuştu. Adriano, taraftarların sıcaklığından da memnuniyet duyduğunu söyledi. Daha sonra Vodafone Arena'yı gezen yıldız futbolcu, stadı çok beğendiğini söyledi.



Avusturya kampı Eibar maçıyla bitiyor


Yeni sezona Avusturya'da hazırlanan Beşiktaş, 3. hazırlık maçını bugün İspanya'nın Eibar takımıyla saat 17.00'de yapacak. İlk hazırlık maçında Suudi Arabistan ekibi El Hilal ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın, Hoffenheim maçı ise yoğun yağmur nedeniyle 53. dakikada tatil edilmişti. Eibar maçıyla Avusturya'daki hazırlıklarını tamamlayacak siyah-beyazlılar, bu maçın ardından İstanbul'a dönecek. Beşiktaş, 4. hazırlık maçını 7 Ağustos'ta Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla Vodafone Arena'da oynayacak.



Bonservisini al da gel


Beşiktaş, Eto'o ile yıllık 2 milyon Euro'ya el sıkıştı. Antalyaspor, transfer için Milosevic, Ömer Şişmanoğlu ve 1 milyon Euro istedi. Siyah-beyazlılar, Kamerunlu yıldız ve menajerlerine, “Bonservis sorununu çözün gelin” dedi.



Beşiktaş'ta ikinci başkan Ahmet Nur Çebi'nin Antalyasporlu Eto'o ile yıllık 2 milyon Euro garanti para, gol kralı olması ve şampiyonluğun kazanılması durumunda verilecek ekstra primler karşılığında el sıkıştığı belirtildi. Antalyaspor, Eto'o'ya karşılık Milosevic, Ömer Şişmanoğlu ve 1 milyon Euro isterken, Beşiktaş, Mustafa Pektemek ve 1 milyon Euro önerdi. Siyah-beyazlılar, Eto'o ve menajerlerine "Bonservisi çözün, gelin" dedi. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ise, "Kurulan iletişim doğru değil" diyerek transferi zora soktu.



Herkesin yeri doldurulur


Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Cenk Tosun, iddialı açıklamalar yaptı. Mario Gomez'in takımdan ayrılmasının kendilerini


etkilemeyeceğini belirten milli futblcu, “Herkesin yeri doldurulur. Yönetimin, transfer yapmak istediğini biliyorum. Transfer yönetimin işi. Ben kendi işime bakıyorum. Rekabete hazırım. Kim iyiyse o oynasın” dedi. Sezon öncesi idmanlarını yaptığını belirten deneyimli golcü, “İnşallah sezon içinde bunların faydasını görürüm. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi işler yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.



GÜNEŞ'İN İŞİNİ ZORLAŞTIRACAĞIZ


Yeni transferden kaleci Fabricio ise yeni bir deneyim yaşamak için Beşiktaş'a geldiğini belirterek, "Burada çok mutluyum. Her kalecinin yapması gereken teknik direktörün kararını olumlu anlamda zorlaştırmak. Son kararı tabii ki antrenör verir” diye konuştu.



#Beşiktaş
#Adriano Correira
#Cenk Tosun
8 yıl önce