|

Beşiktaş-Akhisar Belediyespor: 3-1

Beşiktaş, Süper Lig'in 21. haftasında Akhisar'ı 3-1 mağlup etti. Siyah beyazlılar bu sonuçla en yakın takipçisi Başakşehir'le arasındaki puan farkını 4'e çıkardı.

Yeni Şafak
20:43 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 21:00 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş, Atınç Nukan'ın da gol attığı maçta Akhisar'ı 3-1 mağlup etti ve derbi öncesinde liderlik koltuğuna kuruldu.
Beşiktaş, Atınç Nukan'ın da gol attığı maçta Akhisar'ı 3-1 mağlup etti ve derbi öncesinde liderlik koltuğuna kuruldu.

Maça Beşiktaş, sahasında her zaman olduğu gibi baskılı bir başlangıç yaptı. Siyah beyazlılar aradığı golü de ilk şutunda buldu. 13. dakikada siyah-beyazlıların sağdan gelişen atağında Quaresma'nın yaptığı ortada, ön direkte topla buluşan Cenk Tosun meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla filelere gönderdi. Cenk böylece bu sezon ki 16. golüne imza atarken, Quaresma da takım arkadaşına 4. asistini yapmış oldu.



Golden sonra kontrolü tamamen ele geçiren Beşiktaş 27. dakikada farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan Özyakup'un orta sahadan uzun pasında Cenk Tosun'un müdahale ettiği top, Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı futbolcu uzaklardan muhteşem vurdu ve farkı ikiye çıkaran isim oldu. İlk yarıda rakibine tek pozisyon veren Beşiktaş devreye de 2-0 önde girdi.



İkinci yarıda Beşiktaş ataklarına devam etti. Özellikle Quaresma'nın geliştirdiği ataklar ve yaptığı ortalarla Bora'nın kalesinde tehlikeler yaratan Beşiktaş, 69. dakikada farkı 3'e çıkardı. Quaresma'nın şutunu Bora çeldi ama Atınç kafayla skoru 3-0'a getirdi. Başarılı futbolcu, siyah beyazlı formayla ligdeki ilk golünü attı.



81. dakikada konuk takımın golü geldi. Soner'in pasında Olcan Adın, Fabri ile karşı karşıya kaldı ve takımının golüne imza atan isim oldu. Maçı 3-1 kazanan siyah beyazlılar adeta 9 puanlık bir galibiyet elde etti ve en yakın rakibinin 4 puan önünde haftayı tamamladı.








Beşiktaş haftaya oynanacak Galatasaray derbisine de rakibinin 7 puan önünde gidecek.




















#Beşiktaş
#Akhisar Belediyespor
7 yıl önce