|

Beşiktaş beni ortada bıraktı

Beşiktaş'ın tüm şartlarını kabul etmesine rağmen transferin gerçekleşmediğini belirten İspyanyol kaleci, “İstanbul'a hareket etmek için hazırlanan uçağın merdivenlerinden geri döndürüldüm” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 03:36 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Transfer döneminin bitimine çok az bir süre kala Beşiktaş'ın anlaşma sağladığı, ancak daha sonra transferinden vazgeçtiği İspanyol kaleci Victor Valdes, siyah beyazlı yönetime ağır sözler etti. Beşiktaş ile anlaşmaya vardığını ve tüm şartları kabul ettiğini vurgulayan Valdes, "Deyim yerindeyse beni ortada bıraktılar" derken, sözlü olarak tüm maddelerde görüş birliği içinde olduğu bir anlaşmadan neden geri dönüldüğüne anlam veremediğini belirtti. İspanyol basınına konuşan Victor Valdes, Beşiktaş'ı ciddiyetten uzak bir kulüp olarak niteledi. Siyah-beyazlı kulüp ile prensipte 3 yıllık sözleşme imzalayacaklarını da sözlerine ekleyen İspanyol kaleci, onlara verdiği söz gereği bir başka takım ile görüşmediğini, son dakikada gelen olumsuz haber ile zor durumda kaldığını ifade etti. İspanyol basını ise Valdes'in, İstanbul'a hareket etmek için hazırlanan uçağın merdivenlerinden geri döndürüldüğünü yazdı. Valdes'in Beşiktaş'ın daha önce anlaşmaya vardığı bazı maddelerde değişiklik yapmak istemesi üzerine sözleşmenin imzalanamadığına dikkat çekilirken, Beşiktaş yönetiminin Valdes'in transfer görüşmelerinde başka, imza sürecine gelirken başka tavır almasından son derece rahatsız olduğu ileri sürüldü. Beşiktaş kulübü ise yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı. Kaleci Valdes için transfer teklifi yapıldığını ancak menajerinin şartları uygun görmediği için bundan vazgeçildiği belirtilen açıklamada, "Beşiktaş kimseyi ortada bırakmayacağı gibi her zaman ciddiyetle verdiği sözün arkasında duran ve ilkeli bir kulüp felsefesi haline getirilmiş bir camiadır" denildi.



Kaleci krizinin kronolojisi


* Sezon başında yönetim Dortmund kelecisi Weidenfeller ve Malaga'dan Ochoa ile el sıkıştı. Ancak teknik direktör Şenol Güneş'in imzası sonrasında kaleci transferi rafa kaldırıldı.


* Hazırlık kampı sırasında yönetim Güneş'le tekrar bir araya gelerek kaleci konusunu masaya yatırdı. Güneş'in cevabı ise “Kamptan sonra karar verelim" şeklinde oldu.


* Cenk'in G.Saray ile anlaşması ve Tolga'nın isteksizliğinden dolayı Güneş takviye istedi. Oyuncuların yüksek maliyetlerinden dolayı kaleci transferi devre arasına kaldı.


* Son olarak gündeme gelen Victor Valdes ile kesin anlaşıldı. Bitmesine kesin gözüyle bakılan bu transfere teknik direktör Şenol Güneş'in onay vermemesinden dolayı kaleci transferi zorunlu olarak rafa kalktı.



Menajerleri
kabul etmedi

Beşiktaş Kulübü, Victor Valdes'in transfer süreciyle ilgili açıklamalarına cevap verdi. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Victor Valdes ile anlaşma sağlanıp, sonra vazgeçilme olmamıştır. Menfaatlerimiz çerçevesinde sunduğumuz teklif, menajerleri tarafından uygun görülmediğinden görüşmeler sonlandırılmıştır. Beşiktaş kimseyi ortada bırakmayacağı gibi her zaman ciddiyetle verdiği sözün arkasında durmuştur."



Gerekirse devre arası

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Dış ilişkilerden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları, yurt dışı temaslarını tamamlayıp Türkiye'ye döndü. Torunoğulları, "Gündemde 2-3 kaleci vardı, temas kurduk olmadı. Orta saha için de yeterli kadroya sahibiz. Gerekirse devre arasında transfer yaparız" dedi.



Ömer Şişmanoğlu gitti


Beşiktaş, Ömer Şişmanoğlu'nun Torku Konyaspor'a bedelsiz kiralandığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Siyah-beyazlı kulüp tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimiz profesyonel futbolcusu Ömer Şişmanoğlu, 2015-16 sezonu sonuna kadar Konyaspor Kulübü'ne bedelsiz olarak kiralanmıştır" denildi. Ömer geçen sezon da Eskişehirspor'da kiralık olarak oynamıştı.



Sakatlığımda çok hatalar yaptım


Beşiktaşlı Veli Kavlak, omuz sakatlığının 3 yıl önce başladığını açıkladı. NTV Spor'a açıklamalarda bulunan Veli, "Omuz sıkıntım 3 yıl önce Carvahal döneminde başlamıştı. Oynamama izin veriyordu ama üstüne gittikçe ağrılarım arttı. İki ameliyat seçeneğim vardı, 5 hafta ya da 3 ayda iyileşecektim. Ben 5 haftalık seçtim ama kramp girip kilitlenebilir demedi doktor. Nüksedince uzun süre sahalardan uzak kalmak zorunda kaldım” dedi. Veli, 3 senelik olayda çok yanlışlar yapıldığı itirafında bulundu.


#beşiktaş
#Fikret Orman
#Victor Valdes
9 yıl önce