|

Beşiktaş bu akşam 'geometri savaşı' verecek

Beşiktaş, bu akşam 21.45'te Leipzig'i konuk edecek. Siyah beyazlı taraftarların merakla beklediği maç öncesi kapalı kutu olarak görülen Leipzig'in taktik anlayışı dikkat çekiyor. Ralf Ragnick'in geometrik orta saha sistemi, bugün Şenol Güneş ve ekibinin en dikkat edeceği detay olacak.

Yeni Şafak
14:01 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 19:51 - 26/09/2017 Salı
Diğer
Beşiktaş'ın rakibi Leipzig'in orta sahadaki taktik anlayışı siyah beyazlıların en çok üstündüğü durduğu detay olarak görülüyor.
Beşiktaş'ın rakibi Leipzig'in orta sahadaki taktik anlayışı siyah beyazlıların en çok üstündüğü durduğu detay olarak görülüyor.

Beşiktaş'ın 21.45'te karşılaşacağı Leipzig maçı öncesi Alman ekibinin taktik sistemi dikkat çekiyor. Goal'ün Leipzig analizinde yer alan detaylara göre orta sahada kalabalık bir anlayışı tercih eden Almanlar, siyah beyazlılara ciddi sıkıntılar yaşatabilir.

Şenol Güneş'in Şampiyonlar Ligi'nde vereceği en önemli sınavlardan biri olarak görülen Leipzig maçı, Ralf Ragnic'in orta sahada kurduğu geometri sistemine bir başkaldırış olacak.

Hasenhüttl ve Leipzig'in oyun yapısı

Ingolstadt’ta yaptıklarıyla Leipzig’in başına geçen Avusturyalı teknik adam Ralph Hasenhüttl, Rangnick’in istediği futbolu oynatabilecek bir teknik direktör olduğu için tercih edildi. Nedir o futbol?

  • Oyunun geometri bilgisine hakim futbol anlayışı... Rangnick’e göre bu futbol bilgisine sahipseniz, sahanın her bölgesinde rakipten daha kalabalık olabilirsiniz. Bu sayede top sizdeyken rakibi çaresiz durumlara düşürebilir, top rakipteyken de kısa sürede topu geri alabilirsiniz. Günümüzde elit seviyedeki birçok takım oyunun merkezini kalabalık tutuyor. Bu yüzden çift santrforlu düzenler artık pek görülmüyor. Çoğu takım üç merkez orta sahadan vazgeçmiyor. Hatta Zinedine Zidane, Real Madrid’de çoğunlukla dört merkez orta sahayla oynuyor. Çünkü teknik direktörler oyunun kalbinin hakimiyetini kaybetmek istemiyorlar. Son derece makûl bir istek.


En tehlikeli oyuncu
  • Geçtiğimiz yıl Avrupa’nın 23 yaş altı forvetleri arasında Timo Werner'den daha fazla gol atan sadece Harry Kane ve Andrea Belotti vardı. Bulduğu pozisyonları gole çevirme yüzdesi (%34,4) açısından tek rakibi Alexander Lacazette olan futbolcu bugün siyah beyazlılara en çok sıkıntı çıkartacak isim olacak gibi gözüküyor.



#Beşiktaş
#Leipzig
7 yıl önce