|

Beşiktaş istedi G.Saray'ı seçtim

Sarı-kırmızılı takımın G.Birliği'nden aldığı Ahmet Çalık, transfer sürecini anlatırken çarpıcı açıklamalar yaptı. 22 yaşındaki oyuncu, “Menajerim beni Beşiktaş'ın da istediğini söyledi. Ona, 'Ne istediğimi biliyorsun, konuşmaya gerek yok' dedim. Galatasaray'ı istiyordum” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 05:38 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Galatasaray'ın Gençlerbirliği'nden kadrosuna kattığı milli futbolcu Ahmet Yılmaz Çalık, taraftarı olduğu takıma geldiğini ve hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde dün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan genç oyuncu, sarı-kırmızılı takıma uzun yıllar hizmet etmek istediğini belirterek, "Galatasaray'a transferimle ilgili sosyal medyada haberler gördüm. Aslı olup olmadığını açıkçası bilmiyordum. Ardından menajerim telefonla aradı. Galatasaray'a transferimin olacağını söyledi. Çok heyecanlandım, içim kıpır kıpır oldu ve babama söyledim. Tuttuğum takımdı. Babam da çok heyecanlandı. Sonra beklemeye geçtik. O süre biraz uzundu. Sonunda orta yol bulundu. Hayal ettiğim kulübe geldim. Bunun için çok gururlu ve mutluyum. Bu formaya uzun süre hizmet etmek ve burada şampiyonluklar yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı.



Transfer sürecinde Beşiktaş'ın da devreye girdiğini ancak kendisinin Galatasaray'ı seçtiğini belirten Ahmet, "Menajerim, Galatasaray'ın teklifinin olduğunu söylemişti. Daha sonraki konuşmamızda Beşiktaş'ın da devreye girdiğini söyledi. Benim düşüncemi sordu. Ben de 'Hiç konuşmaya gerek yok. Düşüncelerimi biliyorsun' dedim. Buraya gelmeyi istedim" dedi. Galatasaray kariyerinin iyi başladığını anlatan genç savunma oyuncusu, "Riekerink benimle olumlu konuştu. Bu konuşma beni çok etkiledi. Bana güvendiğini hissettim. Antrenmana çıktığımda milli takımdan birçok ağabeyim var. Selçuk, Semih, Hakan, Yasin ve Tolga ağabey var. Onlar çok yardımcı oldu. Diğer arkadaşlar da sıcakkanlıydı. Bir sıkıntı yaşamadım. Çok güzel başladı. İnşallah böyle devam eder" diye konuştu. Ahmet Çalık, Galatasaray'da kaptanlık yapmayı hedeflediğini de vurgulayarak, "Takım olarak şampiyonluk hedefliyoruz. Bunu konuşmaya gerek bile yok. Uzun vadeli hedefim, bu formayla kaptanlık yapmak ve şampiyonluklar yaşamak" şeklinde görüşlerini aktardı. Genç oyuncu, ligde şampiyonluğun favorisi olduklarını sözlerine ekledi.


#Ahmet Çalık
#Galatasaray
#Riekerink
7 yıl önce