|

Beşiktaş-Kasımpaşa: 4-1

Süper Lig'in lideri Beşiktaş, sahasında Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti. Siyah beyazlılar bu skorla en yakıın takipçisi Başakşehir'le arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 5'e çıkardı.

Yeni Şafak
20:51 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:10 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş, Kasımpaşa'yı sahasında 4-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir virajı döndü.
Beşiktaş, Kasımpaşa'yı sahasında 4-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir virajı döndü.

Beşiktaş, Vodafone Arena'da Kasımpaşa'ya fark attı ve, şampiyonluk için gün saymaya başladı. Siyah beyazlılar Aboubakar, Quaresma, Talisca ve Babel'in golleriyle rakibini 4-1 yenen Beşiktaş, 3. yıldıza çok ama çok yaklaştı.

Maçta henüz ilk dakikadan çıkılırken Aboubakar'ın golüyle perdeyi açan Beşiktaş'a cevap sadece 1 dakika sonra Eduok'tan geldi. Golden sonra Kasımpaşa kalesine akın akın gelen siyah beyazlılar, 33. dakikada penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Quaresma, Beşiktaş'ı soyunma odasına 2-1 önde götürdü.



İkinci yarıda Beşiktaş fırtınası

İkinci yarıda da hız kesmeyen siyah beyazlılar, Aboubakar'ın inanılmaz asisti ve Talisca'nın klas bitirişiyle farkı ikiye çıkardı. Öte yandan Beşiktaş'ta 11. golünü kaydeden Talisca, kariyer rekorunu da kırmış oldu.

65'de Quaresma'nın sağdan müthiş ortasını kafayla noktalayan Babel de maçın skorunu belirledi. Bu arada Q7 de bu sezonki 13. asistine imza atarak asist krallığı yarışını sürdürdü.

Gelecek hafta şampiyon olabilir

Bu sonuçla 71 puana yükselen Beşiktaş, takipçisi Başakşehir'le puan farkını maç fazlasıyla 5'e çıkardı.

  • Siyah beyazlılar, Başakşehir'in Trabzonspor karşısında puan kaybetmesi halinde, gelecek hafta küme düşen Gaziantepspor'la şampiyonluk maçına çıkacak.



#Beşiktaş
#Kasımpaşa
#Süper Lig
7 yıl önce