|

Beşiktaş tarih yazacak

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. haftasında bugün Fransa'nın Monaco ekibine konuk olacak Beşiktaş, bu karşılaşmaya tarihi bir başarıya imza atmak için çıkacak. Siyah-beyazlılar bugünkü maçı kazandığı takdirde, 7. kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puanına ulaşacak.

Yeni Şafak ve
09:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 09:11 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 maçı kazanarak bunu başaran ilk Türk takımı olan Beşiktaş, Monaco karşısında bu unvanını daha da geliştirmeye çalışacak.
Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 maçı kazanarak bunu başaran ilk Türk takımı olan Beşiktaş, Monaco karşısında bu unvanını daha da geliştirmeye çalışacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda 6 puanla zirvede yer alan Beşiktaş, üçüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco ile bugün deplasmanda karşı karşıya gelecek. Mücadele TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Süper Lig'de kötü günler geçiren ve oynadığı son 3 maçtan sadece 1 puan alan Beşiktaş, Fransa'da moral bulmaya çalışacak. Gruptaki ilk maçında Porto'yu deplasmanda 3-1 mağlup eden daha sonra Leipzig'i Vodafone Park'ta 2-0'la geçen siyah-beyazlı ekip, Monaco deplasmanından puanla dönmesi halinde gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakalayacak.

Grubundaki ilk 2 karşılaşmasını kazanan ve 6 puana ulaşan siyah-beyazlı takım, bugünkü karşılaşmayı kazandığı takdirde, 7. kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puanına ulaşacak. Monaco'yu yenmesi durumunda üst üste 3. galibiyetini alacak siyah-beyazlı ekip, 9 puana ulaşarak en iyi performansına imza atacak.



Caner kart sınırda

Bu sezon Süper Lig'de sarı kart cezası sınırında bulunan Caner Erkin, Avrupa'da da aynı sıkıntıyla karşı karşıya. Porto ve Leipzig maçlarında iki sarı kart gören tecrübeli oyuncu, Monaco karşısında da kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve grubun dördüncü maçında forma giyemeyecek.



İlklere imza atıyor

Beşiktaş, daha önce 6 kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puanını 7 puan toplayarak 2003-04 ve 2016-17 sezonlarında elde etti. 2003-2004'te Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi sonunda 7 puana ulaşan siyah-beyazlı takım, geçen sezon da aynı puana ulaştı.

Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde birer galibiyet ve yenilgi alan Beşiktaş, 4 beraberlik sonunda yine 7 puanı hanesine yazdırdı. Beşiktaş, Monaco ile berabere kalırsa 2003-04 ve 2016-17'deki başarısını tekrarlayacak. Temsilcimiz, olası beraberlikte söz konusu sezonlardaki gibi 7 puana ulaşacak. G Grubu'ndaki ilk 2 maçı kazanarak bunu başaran ilk Türk takımı olan Beşiktaş, Monaco karşısında bu unvanını daha da geliştirmeye çalışacak. Siyah-beyazlı ekip, rakibini mağlup ettiği takdirde Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 maçını kazanan ilk Türk takımı olacak.

"En iyi futbolumuzu oynayacağız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. maçında bugün deplasmanda Fransa'nın Monaco takımıyla yapacakları maçın zor geçeceğini söyledi. Güneş, maçın oynanacağı II. Louis Stadı'nda düzenlenen ve Talisca'nın da katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. G Grubu'nun dengeli olduğuna değinen deneyimli teknik adam, "Şu anda 2 maç oynandı ve 4 maçımız daha var. Monaco ile 2 maç üst üste oynayacağız. Burada ve sahamızdaki maçın sonucu gruptaki yerimizi tayin edecek. Rakibin gücünü biliyoruz. O güce cevap verip, kendi oyunumuzla 3 puan almak istiyoruz" dedi. Güneş, Monaco'nun son zamanlarda elde ettiği transfer başarılarına değinerek, "Böyle takımlara karşı rakamsal verilerle değil oynayarak sonuç alıyoruz. Zaman zaman parası ve gücü olan takımlar da kaybedebiliyor. Biz de bu maça en iyi şekilde hazırlandık. Sonucun ne olacağını bilmiyorum ama en iyi futbolumuzu oynayacağız. Her maça güzel futbol oynamak ve iyi sonuç almak için çıkıyoruz. Umarım istediğimiz olur. Aldığınız puanların bir garantisi yok ama avantajı var. Puanlara bakarak değil kendi futbolumuzu oynayacağız" şeklinde görüş belirtti. Güneş, Süper Lig'de son 3 maçı kazanamalarına rağmen oyuncularının iyi niyetli olduğunu ve ellerinden geleni yaptığını da söyledi.


Sol bekte İbre Adriano'dan yana

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sol bekte kimi oynatacağı konusunda kararsız kalsa da, Breizlyalı oyuncu Adriano'nun ön plana çıktığı öğrenildi. İdeal 11’ini sahaya sürmeyi planlayan teknik direktör Şenol Güneş, sadece sol bek pozisyonunda kararsızlık yaşıyor. Tedavisi düzelen Adriano ve Caner arasında tercih yapacak olan deneyimli çalıştırıcı, kararını son taktik antrenmanında verecek. Caner’den savunmada istediği verimi alamayan Güneş, Monaco karşısında sol kanadı Adriano ve Babel’den oluşturabilir. Brezilyalı oyuncu sakatlığını tamamen atlatarak hazır hale geldi. Orta sahada Atiba-Oğuzhan ve Talisca’dan vazgeçmeyecek olan tecrübeli teknik adam, Quaresma ve Cenk’e ilk 11’de şans verecek.

Gözler süper ikilide olacak

Beşiktaş'ın Monaco ile oynayacağı maçta gözler Ryan Babel ve Anderson Talisca ikilisinde olacak. Siyah-beyazlı ekibin bu sene aldığı 2 Avrupa galibiyetinde de rakip fileleri havalandırmayı başaran golcü oyuncular, performanslarıyla Beşiktaş'ın 90 dakika sonunda alacağı sonucu belirleyen faktörlerden olacak. Beşiktaş'ta Avrupa liglerinde en çok gol atan futbolcu 14 golle Oktay Derelioğlu olurken, Bobo'nun 12, Quaresma'nın ise 11 golü bulunuyor.

Jardim: Kazanmaya ihtiyacımız var

Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, Beşiktaş ile yapacakları maçı kazanmaya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Portekizli teknik adam dün yaptığı basın toplantısında, "Beşiktaş, şampiyon bir takım. Kaliteli ve tecrübeli oyunculara sahip. Şu anda da grupta liderler. Bizim mutlaka kazanmaya ihtiyacımız var. Gruptan çıkmak istiyoruz. Lider olmak zor olsa da 3 puanı almamız gerekiyor" diye konuştu.



#Beşiktaş
#Monaco
#Şampiyonlar Ligi
7 yıl önce