|

Beşiktaş ve Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Avrupa'da liglerde yavaş yavaş sona gelinirken önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takımlar da yavaş yavaş belli oluyor.

Yeni Şafak
13:24 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:01 - 22/05/2017 Pazartesi
Beşiktaş, Süper Lig'de 71 puanla lider durumda bulunurken Başakşehir 64 puanla 2. sırada yer alıyor.
Beşiktaş, Süper Lig'de 71 puanla lider durumda bulunurken Başakşehir 64 puanla 2. sırada yer alıyor.

Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gruplardan katılacak, lig ikincisi ise Devler Ligi'ne kalabilmek üçüncü ön eleme turunda yer alacak.

Ligde şampiyonluk yarışında son iki haftaya büyük avantajla giren Beşiktaş mutlu sona ulaşırsa Başakşehir üçüncü ön elemede seri başı olamayacak. Beşiktaş, ikinci olursa ise üçüncü ön elemeye seri başı statüsünde girecek.

Başakşehir'in ligi ikinci bitirmesi durumunda muhtemel rakipleri şöyle;
  • Dinamo Kiev, Ajax (Avrupa Ligi'ni kazanamazsa), CSKA Moskova ve Club Brugge. Olası rakipler arasına Steaua Bükreş veya Çek Ligi ikincisi (Slavya Prag veya Vitoria Plzen) eklenecek.
Beşiktaş'ın
ligi ikinci bitirmesi durumunda muhtemel rakipleri şöyle

  • Young Boys, Nice, Yunanistan ikincisi (PAOK, Panionios, AEK ve Panathinaikos'un oynadığı play-off turu birincisi) ve Steaua Bükreş.

    Listeye Club Brugge veya Çek Ligi ikincisi (Slavya Prag veya Vitoria Plzen) eklenecek.

Şampiyonlar Ligi'nde torbalar netleşiyor

Beşiktaş da Başakşehir de Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa büyük ihtimalle 4. torbada yer alacak ve bu torbadaki takımlarla eşleşemeyecek. İşte torbaların son durumu;

1. Torba
  • Real madrid, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Benfica, Monaco, Spartak Moskova, Shakhtar Donetsk
2.Torba:
  • Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Manchester City, Porto... Ayrıca play-off'u geçerse Sevilla, Avrupa Ligi'ni alırsa Manchester United veya play-off'u geçerse Napoli.

3. Torba
  • Tottenham, Basel ve Anderlecht.
4. Torba

  • Feyenoord ve RB Leipzig (UEFA, Salzburg ile RB Leipzig arasında sahiplik konusunda karar verecek) ikinci ön elemeden başlayacak olan Celtic, Salzburg, Kopenhag.


#Beşiktaş
#Başakşehir
#Süper Lig
7 yıl önce