|

Beşiktaş yeni sezon için kolları sıvadı

Teknik direktör Slaven Biliç ile sık sık bir araya gelerek önümüzdeki sezon için çalışmalar yapan yönetim sezon sonu takımın ligdeki durumuna göre transfere start verecek.

Yeni Şafak
14:21 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:24 - 20/04/2015 Pazartesi
DHA

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi katılımlarına göre hedefler belirleyen yönetim şampiyon olunması halinde bonservisi olan oyunculara yönelebilecek ve flaş bir ismi kadroya katmak için çaba sarf edecek.Ancak Avrupa Ligi'ne kalınması halinde bonservisi elinde olan ve tecrübesi ile takıma pozitif katkı yapabilecek oyuncular tercih edilecek.



Son iki sezonda takıma sürekli genç oyuncu takviyesi yapan yönetim ve Biliç son iki sezonda yaşanan psikolojik yetersizlikten dolayı önümüzdeki sezon mutlaka tecrübeli ve daha önceden mutlaka şampiyonluk mücadelesinin içinde yer almış futbolculara yönelecek.



Sivok tüm planları değiştirebilir


Transferde önceliği savunmaya veren ve yaşı 30'un üstünde ,agresif ve hırslı olması şartı ile mutlaka bir stoper isteyen Biliç'in bu isteği takım içinde çözümlenebilecek gibi görünüyor.



İki sezondur yaşadığı sakatlıklardan dolayı takıma katkısı yetersiz olan ancak son iki maçta oynadığı futbol ile adeta "ben ölmedim buradayım"diye haykıran Tomas Sivok Biliç'in gözüne girmeyi başardı.Sakat olmadığı dönemlerde Hırvat hocanın tecrübesi ve agresifliği ile her zaman birinci tercihi olan Sivok sezon sonuna kadar dizinden yeni bir sakatlık geçirmez ise önümüzdeki sezon büyük bir ihtimalle yeniden Beşiktaş'ın kaptanlığını yapacak.



Son İki sezonun sadece yarısında oynasa da stoperler arasında en çok gol atan ve asist yapan futbolcu konumunda olan Tomas Sivok şu anki formunu sürdürmesi halinde sezon sonu yeniden takımda kalacak.



Önümüzdeki transfer sezonunda sağ bek haberi pek yapılmayacak gibi


2014 transfer sezonunda Beşiktaş adına en çok haberi yapılan şey sağ bek transferi idi. Gazeteler,internet siteleri ve televizyonların neredeyse günde iki kez haberini yaptığı ve bir türlü gerçekleşmeyen sağ bek mevkisine en sonunda devre ararsında Opare alınmıştı. Bu transfer döneminde Opare ile sözleşme yenilenmese dahi Serdar Kurtuluş'un formu sayesinde sağ bek transferi haberler de pek fazla yer almayacak gibi.



Beşiktaş yönetimi her gün sayfa sayfa yazılan transfer haberlerine ve Biliç'in sürekli farklı futbolcular oynatmasına rağmen hiç bir zaman yılmayan ve profesyonelliği bırakmadan takıma giren Serdar Kurtuluş'a ayrı bir parantez açıyor.Serdar'ın yaşadıklarının yarısını başka bir futbolcunun yaşaması halinde bile psikolojisinin yerle bir olacağını ve bu hırsı bu performansı gösteremeyeceğini düşünen yönetim bu transfer sezonunda sağ bek arayışını ikinci plana itmeyi düşünüyor.



Kiralık olarak oynayan Daniel Opare'nin 2 milyon Euro olan bonservisinde ciddi bir indirim söz konusu olursa Porto ile masaya oturmayı düşünen yönetim aksi helde Opare'nin bonservisini almayacak ve yeniden kiralama yoluna gidecek.



Siyah beyazlı yönetim Slaven Biliç'in kalmasını çok istediği Atiba ile son bir kez daha görüştükten sonra orta yol bulunmaz ise Atiba'nın yerine alternatifleri değerlendirmeye alacak.






#beşiktaş
#transfer
#bilic
#yeni sezon
9 yıl önce