|

Beşiktaş'a ihtarname

Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski Yönetim Kurulu Üyelerinden Divan Kurulu Üyesi Haluk Şahbaz, Başkan Fikret Orman'ın denetleme raporlarının sonuçlarını camiaya açıklamadığı gerekçesiyle siyah-beyazlı kulübe ihtarname gönderdi.

Yeni Şafak
13:50 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 11:00 - 28/07/2015 Salı
AA

Fikret Orman, 3 yıl önce kulüp başkanlığına seçilmesinin ardından yabancı bir denetleme şirketine eski başkan Yıldırım Demirören'in tüm işlemlerini denetletti. Denetçi şirket, Fikret Orman'a Yıldırım Demirören hakkında rapor sundu.



Haluk Şahbaz, Fikret Orman'ın bu raporları camiaya açıklamadığı gerekçesiyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ihtarname gönderdi.



Haluk Şahbaz'ın Beşiktaş Kulübü'ne gönderdiği ihtarname şu şekilde:


"Sayın Başkan Fikret Orman, 3.5 yıl önceki seçim öncesi ve sonrası yaptığı çeşitli konuşmalarında biz Beşiktaş Kulübü kongre üyelerine ve tüm Beşiktaş camiasına birçok sözler verdi. Bu sözlerinden en mühimi ve anlamlısı, 'Tüm camiamızın tepkili olduğu Yıldırım Demirören yönetiminin yapmış olduğu uygulamaları yabancı bir denetim kuruluşuna denetleteceğim ve bunu sizlere açıklayacağım' sözleriydi.



'Başkan sözünü tutmadı'

Kulübümüzün başkanlığına seçildikten sonra yabancı denetleme kurulu Erns and Young, hiç de küçümsenmeyecek bir meblağ karşılığında Yıldırım Demirören yönetiminin tüm işlemlerini denetledi ve BJK Yönetim Kurulu'na bu denetlemenin neticesini ihtiva eden bir rapor sundu. Bu raporu teslim almanızdan üç sene gibi çok uzun bir zaman geçmesine rağmen Sayın Başkan sözünü tutmayıp bu raporu camiaya açıklamadı. Ben kulübümüzün her divan toplantısında defalarca kürsüden size bu raporu sordum ve raporun açıklanmasını talep ettim. Ancak bana verilen cevaplarda raporda mühim bir şey olmadığını, Tabata, Del Bosque, Ferrari gibi isimleri ihtiva eden bilgiler olduğunu, yani dişe dokunur herhangi bir konu olmadığından bahsettiniz. Bunlar divan kayıtlarında mevcuttur.



Hatta bir divan toplantısında; 'Sayın Başkan, Sayın İkinci Başkan, Sayın Genel Sekreter, Sayın Muhasip Üye böyle bir rapordan sizlerin haberi yok mu? Bu raporu açıklayın. Birgün bu rapor her halükarda açığa çıkacak, o zaman bu raporu açıklamamakla sizlerde sorumlu olacaksınız' dedim.



Tüm camiamızın beklediği bu raporun bugüne kadar açıklanmamış olması kulübümüzün eski bir kongre üyesi ve divan üyesi olarak beni çok rahatsız etmektedir.



1 - Madem bu raporda dişe dokunur bir şey yok. Bugüne kadar neden açıklamadınız ?


2 - Bu raporu açıklamanız durumunda sizleri korkutan şey nedir ?


3 - Raporun içeriğinde bazı kanunsuz işlemlerin tespit edilmesi ve raporda kayda geçirilmesi midir?


4 - Şayet rapor içeriğinde bazı kanunsuz işlemler mevcut ise sizler bu raporu açıklamamakla bu suçlara iştirak etmiş olmuyor musunuz?


5 - Bu rapor tertemiz bir rapor ise, size tekrar soruyorum bu raporu neden açıklamamakta direniyorsunuz?



Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, bu raporun gizlenmesi için daha fazla direnmeyiniz.



Gerçeklerin açığa çıkması ve tüm camiamızın gerçekleri öğrenmesi adına Erns and Young denetleme şirketinin raporunun bir suretinin 20 gün içinde tarafıma gönderilmesini aksi halde bu konu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımı ihtaren bildiririm.

#Haluk Şahbaz
#Beşiktaş
#ihtarname
#yıldırım demiören
#fikret orman
9 yıl önce