|

Beşiktaş'ın 3. sırada olmasının sırrı

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında diğer 15 takıma en az kaybeden Beşiktaş. Siyah-belazlılar bu sezon yaşadığı puan kayıplarına bakıldığında lig sıralamasında 3. olmasının ve rakipleri ile kafa kafaya gitmesinin ana sebebi derbi maçlarında yaşadığı puan kayıpları olarak net bir şekilde göze çarpıyor.

Yeni Şafak
16:59 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 14:08 - 12/05/2015 Salı
DHA

Süper Lig'de Gaziantepspor karşısında aldığı 1-1 beraberlikle 3. sıraya düşen Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı maçlarını kazanması kadar rakiplerinin kaybetmesine de bağlı hale geldi.



Beşiktaş'ın 3.lüğündeki sır derbilerde gizli

Beşiktaş'ın bu sezon yaşadığı puan kayıplarına bakıldığında lig sıralamasında 3. olmasının ve rakipleri ile kafa kafaya gitmesinin ana sebebi derbi maçlarında yaşadığı puan kayıpları olarak net bir şekilde göze çarpıyor.



Oynadığı 3 derbide sıfır çeken ve gol bile atamayan siyah beyazlılar Fenerbahçe ve Galatasaray'a 9 puan verdi ve bir anlamda şu anki sıralamanın da mimarı oldu.


Fenerbahçe'ye 6 Galatasaray'a 3 puan kaybeden Beşiktaş sadece bir derbi bile kazanmış olsa puan sıralamasında daha farklı yerde olacak ve avantaj yakalayacaktı. Beşiktaş derbilerde rakiplerine verdiği 9 puan ile bir anlamda onları şampiyonluk yarışının içinde tutmuş oldu ve son dört haftaya da dezavantajlı durumda girdi.



Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında diğer 15 takıma karşı en az kaybeden Beşiktaş


Şampiyonluğa oynayan 3 takımın diğer takımlara karşı yaşadığı puan kayıplarına bakıldığında siyah beyazlıların Fenerbahçe'den 5 ve Galatasaray'dan 4 puan daha az kaybettiği ortaya çıkıyor.


Fenerbahçe ,şampiyonluk potasının dışında kalan 15 takımla yaptığı maçlarda 21 puan kaybederken Galatasaray 20 Beşiktaş ise 16 puan kaybetti.



Fenerbahçe aradaki puan kayıplarını Beşiktaş'tan 6,Galatasaray'dan 3 puan alarak telafi ederken Galatasaray ise Beşiktaş ve Fenerbahçe'den toplam 6 puan alarak 30.haftayı lider geçti. Ancak siyah beyazlılar hiç derbi kazanamadığı için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın diğer 15 takıma karşı yaşadığı puan kayıplarını neredeyse değerlendirememiş oldu.



İşte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın diğer 15 takıma karşı kaybettikleri puanlar:



Beşiktaş: Çaykur Rize 2 puan-Eskişehirspor 5 puan-Balıkesirspor 2 puan-Kayseri Erciyes 3 puan-Başakşehir 2 puan-Gaziantepspor 2 puan : Toplam 16 puan



Galatasaray: Bursaspor 2 puan-Eskişehirspor 2 puan-Balıkesirspor 3 puan-Başakşehir 5 puan-Trabzonspor 6 puan-Gençlerbirliği 2 puan :Toplam 20 puan



Fenerbahçe : Trabzonspor 4 puan- Akhisar Belediye 6 puan-Bursaspor 2 puan-Eskişehir 4 puan Torku Konya 2 puan-Gençlerbirliği 3 puan:Toplam 21 puan



30.hafta itibari ile oluşan bu tabloya bakıldığında kalan 3 Anadolu takımı maçını kazansa bile siyah beyazlıların kaderi son derbi olan Galatasaray maçında çizilecek gibi görünüyor.


#beşiktaş
#süper lig
#puan durumu
#derbiler
#3. sırada olmasının sırrı
9 yıl önce