|

Beşiktaş'ın İsrailli rakibini tanıyalım

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Hapoel Be'er Sheva takımı ile eşleşti. Temsilcimizin İsrailli rakibini yakından tanıyalım.

Yeni Şafak
17:03 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:39 - 12/12/2016 Pazartesi
IHA
İsrail ekibi maçlarını Necef çölünde bulunan 16 bin 126 kişi kapasiteli Turner Stadyumu'nda oynuyor.
İsrail ekibi maçlarını Necef çölünde bulunan 16 bin 126 kişi kapasiteli Turner Stadyumu'nda oynuyor.

İsrail temsilcisi Hapoel Be'er Sheva sezona Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçında Celtic'e elenerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı. UEFA Avrupa Ligi K Grubu'nda mücadele eden Hapoel Be'er Sheva takımı gruptan ikili averajla 2. sırada bitirerek gruptan çıktı. Gubunda 8 puan toplayan İsrail ekibi İtalyan ekibi Inter'i iki maçta da yenerek dikkatleri üzerine çekti.



Başarıları

İsrail ekibinin Avrupa'da hiç bir başarısı yok. Ülke çapında ise Hapoel Be'er Sheva üç şampiyonluğu bulunuyor. 1975 yılında ilk lig şampiyonluğunu kazanan İsrail ekibi üç İsrail Kupası ve bir de İsrail Süper Kupası'nı kazandı. 13. Haftası oynanan İsrail Premier Ligi'nde şu sanda en yakın rakibine bir maç eksiği olmamasına rağmen yedi puanlık farkla lider durumda.





Statları Necef çölünde bulunuyor

Hapoel Be'er Sheva 1 Mayıs 1949 bundan 67 yıl önce kurulmuş bir kulüp. Maçlarını Necef çölünde bulunan 200 bin nüfuslu Beersnheba şehrinde bulunan Turner Stadyumu'nda oynamaktadır. Stat kapasitesi 16.126 kişiliktir.


Hapoel Be'er Sheva takımının teknik direktörlüğünü İsrailli çalıştırıcı Barak Bakhar yapıyor.





Yabancı futbolcuları

Hapoel Be'er Sheva takımında Nijerja, Portekiz, Brezilya, Romanya, Filistin, olmak üzere 5 ülkeden 9 yabancı futbolcu bulunmaktadır. Takımın en önemli yıldızı ise Benfica'nın eski yıldızı 27 yaşındaki defans oyuncusu Miguel Vitor ve forvette ise İsrail Milli Takımının da yıldızı futbolcusu Elyaniy Barda ile Nijeryalı Anthony Nwakaeme bulunmaktadır. Takımı Barak Bakhar çalıştırmaktadır. Takımın mali değeri ise 10.700.000 Euro.

#Hapoel Be'er Sheva
#Beşiktaş
#UEFA Avrupa Ligi
7 yıl önce