|

Beşiktaş'ta 'kadro kuralı' sıkıntısı

Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev'le mücadele edecek olan Beşiktaş'ta UEFA'ya bildirilecek kadro listesiyle ilgili önemli bir sorun yaşanıyor.

Yeni Şafak
17:26 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 26/08/2016 Cuma
Diğer
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi kadrosunu belirlemek için 6 futbolcuyu eleyecek (Haber: Goal)
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi kadrosunu belirlemek için 6 futbolcuyu eleyecek (Haber: Goal)

UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşması gereği Şampiyonlar Ligi kadrosunda 25 yerine 23 oyuncu bildirebilecek olan siyah-beyalı takım, kadroda dört Türkiye'den yetişmiş, dört de kulüp altyapısından yetişmiş toplam sekiz oyuncu bulundurmak zorunda.




Beşiktaş'ın mevut kadrosunda altyapı kontenjanına dahil edebileceği tek oyuncu Necip Uysal. Bu da, Şampiyonlar Ligi kadro listesine PAF takımdan üç oyuncunun dahil edileceği anlamına geliyor.



Kadroda Türkiye'den yetişmiş üç oyuncu var. Gurbetçi oyuncuların Türkiye'den yetiştiklerinin sayılmaması nedeniyle bu isimler de Tolga Zengin, Utku Yuvakuran ve Gökhan Gönül. Caner Erkin'in de transferinin resmileşmesiyle birlikte, o da bu kategoride yer alabilecek.



En az 6 oyuncu kadro dışı kalacak

Geri kalan 15 kişilik kontenjan içinse Samir Nasri ve Vincent Aboubakar transferleriyle birlikte 21 futbolcu bulunuyor. (Fabri, Boyko, Adriano, Marcelo, Tosic, Beck, Rhodolfo, Veli, Oğuzhan Özyakup, Oğuzhan Aydoğan, Olcay, Atiba, Kerim, Aras, Tolgay, Quaresma, Cenk, Ömer, Talisca, Nasri, Aboubakar) Bu da, 21 kişilik kadrodan altı kişinin liste dışında kalacağı anlamına geliyor.


#Beşiktaş
#Şampiyonlar Ligi
#Caner Erkin
#Necip Uysal
8 yıl önce