|

Beşiktaş'ta tek gündem transfer

Siyah-Beyazlılar, transfer döneminin yine en çok konuşulacak takımlarından biri olmaya aday durumda.

Yeni Şafak
15:17 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 12:35 - 24/05/2016 Salı
DHA
Beşiktaş JK
Beşiktaş JK

Geçtiğimiz sezon transfer ettiği oyuncular kadar Çin ve Avrupa'ya sattığı oyuncularla da adından sıkça söz ettiren Siyah-beyazlılar, üç yıldır uyguladıkları başarılı politikanın meyvelerini daha çok toplayacak gibi görünüyor. Süper Lig'in şampiyonu olmalarına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için daha güçlü bir defans bloğu kurmayı amaçlayan Kara Kartallar, almayı düşündüğü kaleci, stoper ve bek adaylarının isimleri ile Avrupa transfer piyasasının en hareketli kulüplerinden bir durumunda.



Şu ana kadar Skertel, Zapata, Agger, Glick, Jesus ve Serdar Aziz gibi isimleri listeye alıp doğrudan görüşmeye başlayan yönetim, kaleci adayları olarak Mandanda, Ospina, Zieller, Costil gibi isimlerle yine temasa geçecek.



Yıldızlar Avrupa'nın gözdesi

Dış transfer kadar yıldız oyuncuları da elde tutmayı amaçlayan Beşiktaş yönetimi, Başkan Fikret Orman'ın daha önce söylediği gibi 'yıldız oyuncuları satmayacağız' politikasında çok fazla ısrarcı olamayacak gibi. . İngiliz medyasında Chelsea'nin Oğuzhan için Beşiktaş'ın kapısını çalacağı konuşulurken, West Ham'ın da Gökhan Töre için 12 milyon Sterlin'i vermeye hazır olduğu yazılan haberler arasında. Oğuzhan Özyakup'u uzun zamandır takip eden İngiliz takımları, İngiltere ile oynanan milli maçta genç oyuncuya bir kez daha hayran kaldılar ve menajerleri harekete geçirdiler. Ancak başkan Fikret Orman, daha önce de söylediği gibi Oğuzhan'ın Avrupa'nın dev kulüpleri haricinde başka bir takıma gitmesine kesinlikle izin vermeyi düşünmüyor.






Oğuzhan ve Gökhan Töre'nin yanı sıra Kerim Frei ve Jose Sosa için de Avrupa'dan birçok kulübün menajerler aracılığı ile nabız yokladığı ve fiyat sorduğu öğrenildi. Kerim Frei için İngiliz ve Alman ekipleri yoklama yaparken, tatilini Arjantin'de geçiren Sosa da daha ilk günlerden eski takımı Estudiantes ile yeniden anılmaya başladı bile.



Gidecek oyunculara kapı açık

Takımdan ayrılacak ve ayrılması muhtemel oyuncular da büyük ölçüde belli oldu. Devre arasında kiralık gönderilen Pedro Franco ve Milosevic'i yeni sezonda kesinlikle düşünmeyen Şenol Güneş, Veli Kavlak, Alexis Delgado ve Denys Boyko için gelecek tekliflerin de değerlendirilmesine onay verdi. Bu 5 futbolcudan Milosevic'in adı İngiltere ekiplerinden Bournemouth, Veli Kavlak'ın adı West Ham, Denys Boyko'nun adı da Everton ile anılırken Alexis Delagado için henüz kapıyı çalan yok. Sözleşmesi biten oyunculardan Serdar Kurtuluş'un Antalyaspor ile anlaştığı açıklanırken İsmail Köybaşı ile Siyah-Beyazlılar arasındaki görüşmeler devam ediyor.







#Beşiktaş
#Şampiyonlar Ligi
#Fikret Orman
#Transfer
8 yıl önce