|

Beşiktaş'ta yeni hedef Vida

Transferde hız kesmeyen ve son olarak Gary Medel'i kadrosuna katan siyah-beyazlılar, Hırvat stoper Domagoj Vida için Dinamo Kiev ile anlaşmaya çalışıyor. Beşiktaş, ara transferde sözleşmesi bitecek oyuncuyu, uygun bir fiyata şimdiden satın almak istiyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:46 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş'ta yeni hedef Vida
Beşiktaş'ta yeni hedef Vida

Beşiktaş'ta transfer hareketliliği devam ediyor. Son olarak Inter'den Gary Medel'i kadrosuna katan siyah-beyazlılar, Dinamo Kiev'in stoperi Domagoj Vida için girişimlerine hız verdi. İlk olarak Pepe transferi öncesi Ukrayna ekibi ile görüşen yönetim, anlaşma sağlayamamıştı. Aradan geçen yaklaşık 2 aylık süreye ve Pepe'nin takıma katılmasına rağmen, Vida, Beşiktaş'ın gündemindeki yerini korudu. Dinamo Kiev'in Şampiyonlar Ligi şansını kaybetmesi ve Hırvat oyuncunun sözleşmesini uzatmaması, yönetimi yeniden harekete geçirdi. Ukrayna ekibine Vida için yeni teklifte bulunan siyah-beyazlılar, alacağı yanıta göre kararını verecek. Dinamo Kiev'in teklifi kabul etmesi ve kulüplerin anlaşması halinde Vida kısa süre içinde transfer edilecek. Aksi durumda devre arası transfer dönemi beklenecek. Sözleşmesi Ocak ayında tamamlanacak 28 yaşındaki oyuncu, ikinci yarı öncesi bonservis bedeli ödenmeden kadroya dahil edilecek.

İSTİKRARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Futbol kariyerine Hırvatistan'ın Osijek takımında başlayan Vida, daha sonra Dinamo Zagreb ve Bayer Leverkusen formaları giydi. Son 6 sezondur Dinamo Kiev formasi giyen 28 yaşındaki oyuncu, geride kalan sezon Ukrayna ekibinde 39 maça çıktı, 4 gol attı. Bu sezon ise, Kiev'in oynadığı 7 maça da ilk 11'de başladı. Vida, 47 kez de Hırvat Milli Takımı'nda görev yaptı.

  • TahkimKurulu itirazı reddetti
  • Beşiktaş'ın, Atiker Konyaspor ile yaptığı Süper Kupa maçı sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle siyah-beyazlı kulübe ve başkan Fikret Orman'a verilen cezalar Tahkim Kurulu tarafından da onaylandı. Öncek gün toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama cezası, başkan Fikret Orman'a 45 günlük hak mahrumiyeti cezası vermişti. Beşiktaş tarafından Tahkim Kurulu'na cezaların itirazı nedeniyle yapılan itirazın ise kabul edilmediği açıklandı. Beşiktaş'ın 1 maçlık cezasına itiraz oy çokluğu ile reddedilirken, Orman'ın 45 günlük hak mahrumiyetine yapılan itiraz ise oybirliğiyle reddedildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, dün saat 18.00 sularında yapmayı planladığı basın toplantısı ise iptal edildi. Olaylı Konya maçı sonrası, "Eğer içinde bulunduğumuz bir ceza verilirse dünyayı ayağa kaldırırım" diyen Orman'ınsert açıklamalar yapması bekleniyordu.
Medel'e coşkulu karşılama

Beşiktaş’ın İnter’den kadrosuna kattığı Şilili stoper Gary Medel, dün akşam İstanbul’a geldi. Beşiktaş Futbol A.Ş.’nin kulübü İnter ile transfer görüşmelerine başlandığını KAP’a bildirdiği Şilili futbolcu; yöneticiler Umut Güner ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile birlikte özel bir uçakla Atatürk Havalimanı’na geldi. Bir grup taraftarın tezahüratlarla karşıladığı tecrübeli oyuncu, yoğun sevgi gösterileri arasında havalimanından ayrıldı. Medel’in bugün sağlık kontrollerinden geçtikten sonra resmi sözleşme imzalanması bekleniyor. Şili Milli Takımı’nda da forma giyen 30 yaşındaki futbolcu, son 3 sezon formasını giydiği Inter’de toplam 91 lig maçına çıkarken, 1 gol attı. Şilili yıldız için Beşiktaş’ın 2.5 milyon Euro bonservis ödeyeceği, 3 yıllık sözleşme imzalayacak oyuncunun ise yıllık 2.3 milyon Euro kazanacağı belirtildi. Şilili oyuncunun, KAP bildirilmesinden sonra, Negredo ve Lens transferlerinde olduğu gibi, Medel için de hazırlanan “Come to Beşiktaş” videosu, siyah-beyazlıların resmi twitter hesabından yayınlandı.


Videoda Beşiktaş forması giyen ve Kartal pençesi pozu veren Medel, "I am coming Beşiktaş" ifadelerini kullandı. Siyah-beyazlı takım, geçtiğimiz günlerde Alvaro Negredo'yu da kadrosuna katmıştı. Bu iki oyuncu Sevilla'da 2010-2011 sezonunda birlikte oynamıştı. Böylelikle ikili 6 sezon sonra aynı takımda forma giyecek. Negredo, kendisi için yapılan imza töreninde Medel için, "O büyük bir oyuncu" ifadelerini kullanmıştı.

#Beşiktaş
#Medel
#Vida
7 yıl önce