|

Beşiktaş Yanal'ın son şansı

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın tecrübeli teknik adamla yaptığı görüşmede Beşiktaş derbisinin önemine vurgu yaparak "Artık eleştiriler kaldırılamaz noktaya ulaştı. Beşiktaş maçını kazanamazsak bunun sonucuna herkes katlanır'' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:40 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş maçı Yanal'ın son şansı
Beşiktaş maçı Yanal'ın son şansı

Trabzonspor, yeni transferlere rağmen 6 haftada beklenilen istikrarı yakalayamayınca fatura teknik direktör Ersun Yanal'a kesildi. Önde götürdüğü müsabakalarda, özellikle yaptığı oyuncu değişikliklerden sonra yenilen goller ve kaybedilen puanların ardından ağır şekilde eleştirilen deneyimli teknik adam için, Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçı belirleyici olacak. Yönetim kurulunun güvenini kaybeden ve arkasında sadece Başkan Muharrem Usta'nın desteğini bırakan tecrübeli teknik adamın, Trabzonspor'daki geleceği tartışılıyor. Başkan Muharrem Usta'nın istikrar adına Yanal'ın arkasında durma isteği bu kararda etkili olurken, artık top deneyimli teknik adam ve futbolcularında. Hafta sonunda oynanacak Beşiktaş maçında galibiyet harici her sonuç Ersun Yanal ile yolların ayrılma sürecini hızlandıracak.

HEPİMİZ ZOR DURUMDA KALIRIZ

Başkan Muharrem Usta'nın, teknik direktör Ersun Yanal'la Beşiktaş maçı öncesinde bir görüşme yaptığı belirtildi. Basit hatalar yüzünden kaybedilen puanların ardından teknik ekibe uyarılarda bulunan Usta'nın "Fenerbahçe, Göztepe, Başakşehir ve Alanyaspor maçlarında öne geçmemize rağmen 3 puanı hanemize yazdıramadık. Artık eleştiriler kaldırılamaz noktaya ulaştı. Bunu sona erdirmenin yolu Beşiktaş'ı deplasmanda yenmekten geçiyor. Mücadeleyi kazanamazsak bunun sonucuna herkes katlanır” dediği öğrenildi. Ersun Yanal'ın da Başkan Usta'ya Beşiktaş maçını kesinlikle kazanarak Trabzon'a döneceklerini ilettiği öğrenildi. Trabzonspor'un Beşiktaş ile oynayacağı maç, bu diyalogdan sonra Yanal için 'olmak ya da olmamak' karşılaşması haline dönüştü.

  • Fırtına'nın kalesi düştü
  • Süper Lig’in ilk 6 haftasında 3 kalecinin de forma şansı bulduğu Trabzonspor, kalesini gole kapatamadı. İlk 6 haftalık bölümde 2’şer galibiyet, beraberlik ile mağlubiyet alarak 8 puan toplayan ve zirvenin 8 puan gerisinde 9’ncu sırada yer alan bordo-mavililerde, kaleciler Onur, Esteban ve Uğurcan sezona iyi başlayamadı. 6 maçta kalesinde toplamda 13 gol gören Trabzonspor’da 3 file bekçisi de kalesini gole kapatamadı. Bordo-mavililerde 3 maçta 270 dakika süre alan Onur 6 gol, 3 maçta 226 dakika sahada kalan Esteban 4 gol ve 1 maçta 45 dakika görev yapan Uğurcan ise kalesinde 3 gol görerek beklentilerin altında kaldı. Trabzonspor’da Uğurcan ilk kez Süper Lig’de bir maçta görev alırken, 2016-17 sezonunda ligde toplam 3 maçta 225 dakika süre alan Esteban ise yeni sezonda ilk 6 haftada geçen sezonki görev süresine ulaştı ancak bu zaman diliminde kalesinde daha çok gol gördü.

#Trabzonspor
#Ersun Yanal
7 yıl önce