|

Best Balıkesir Spor Toto Basketbol Ligi'ne yakın

Türkiye Basketbol 1'inci Ligi (TBL) Play Off yarı finalinde Acıbadem Üniversitesi önünde seriyi 2-1 önde götüren Best Balıkesir, rakibini yarın evinde oynayacağı maçta da yenerse finale çıkıp adını tarihinde ilk kez Spor Toto Basketbol Ligi'ne yazdıracak.

Yeni Şafak
12:54 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:10 - 28/05/2016 Cumartesi
DHA
Best Balıkesir seride 2-1 önde.
Best Balıkesir seride 2-1 önde.

Best Balıkesir, sezona büyük yatırımlarla giren rakibi karşısında 1. ve 3. maçları kazanmayı başarmıştı. Kurtdereli Spor Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak mücadeleyi TRT Spor yayınlayacak. Tarihi karşılaşma, geçen yıl da Best Balıkesir'de başantrenörlük görevine getirilmesine rağmen yaşadığı talihsiz kaza nedeniyle 5 ay cezaevinde kalan Mete Babaoğlu için ayrı bir önem taşıyacak.



Kariyerinde 24 yıl Spor Toto Basketbol Ligi'nde görev yapan tecrübeli çalıştırıcı, geçen sezon başında Balıkesir ekibiyle sözleşme imzaladı. Best, sezon öncesi Babaoğlu yönetiminde tarihinde ilk kez Federasyon Kupası'nı kazandı. Mete Babaoğlu, 11 Ekim 2014'te henüz sezonun ilk haftasında Sakarya Büyükşehir Belediyespor'la Balıkesir'de oynanan maçın ardından ailesinin yanına dönerken aracıyla akşam saatlerinde, Manisa'nın Saruhanlı ilçesi yakınlarında bir motosiklete arkadan çarptı. Kazada motosikletteki 17 yaşındaki kasksız 2 genç hayatlarını kaybetti.





Kazadan sonra adliyeye çıkarılıp tutuklanan Babaoğlu, Manisa Cezaevi'ne gönderildi. Bu süreçte takımı bir süre Yardımcı Antrenör Sinan Aksoylar, Babaoğlu'nun Ocak 2015'teki ilk duruşmada yaptığı tutuksuz yargılanma talebi reddedildikten sonra da Hakan Yavuz çalıştırdı. Best Balıkesir, geçen yıl normal sezonu üçüncü sırada tamamlamasına rağmen play off ilk turunda Yeşilgiresun Belediyespor'a elenmekten kurtulamadı. Tecrübeli çalıştırıcı, 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra 11 Mart 2015'te tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Bu sezon, geçen yıl henüz başlangıçta ayrılmak zorunda kaldığı Best Balıkesir'in dümenine dönen Babaoğlu, ekibiyle ligi altıncı sırada tamamladı. Play Off ilk turunda Hakan Yavuz'un çalıştırdığı Sinpaş Denizli Basket'i 3-1'le geçen Best Balıkesir, yarı finalde eşleştiği yAcıbadem karşısında da cuma günü aldığı 90-81'lik son galibiyetle 2-1 öne geçti. 2004'te kurulup 5 yıldır TBL'de yer alan Best Balıkesir, yarın da kazanırsa Babaoğlu yönetiminde ilk kez Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele edecek.





#Best Balıkesir
#Acıbadem Üniversitesi
#Türkiye Basketbol Ligi
8 yıl önce