|

Bilek Güreşi heyecanı sürüyor

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlediği Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası, 992 sporcunun katılımıyla sürüyor.

Yeni Şafak
16:31 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:36 - 2/04/2015 Perşembe
DHA

Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası, Kemer'e bağlı Kiriş Mahallesi'ndeki Limak Limra Otel'te düzenleniyor. Genç erkekler, genç kadınlar, büyük erkekler, büyük kadınlar, usta erkekler ve 21 yaş altı kategorilerinde Türkiye ve KKTC'den 992 sporcunun katıldığı şampiyonanın üçüncü gününde mücadeleleri Dünya ve Avrupa Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Assen Nadi Todorov, Asya Bilek Güreşi Federasyonu Genel Sekreteri Fikret Kerimov ile Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt da takip etti. Şampiyonada dereceye girenlere ödülleri verilirken, Niyazi Kurt, Assen Nadi Todorov ve Fikret Kerimov'a çeşitli hediyeler verdi.



Dünya ve Avrupa Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Assen Nadi Todorov, 992 sporcunun katılımıyla düzenlenen organizasyondaki katılımdan dolayı şaşkın ve çok mutlu olduğunu söyledi. Asya Bilek Güreşi Federasyonu Genel Sekreteri Fikret Kerimov da böyle bir organizasyonda yer almaktan mutlu olduklarını belirterek herkese teşekkür etti.



'Sporcu sayısı her geçen gün artıyor'


Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt yaptığı, "Bu şampiyonada dereceye giren sağ ve sol kolda toplamları en iyi olan sporcuları 1- 7 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeleri için belirlemiş olacağız. Her geçen gün büyüyen ve gelişen bir sporcu sayısıyla karşılaşıyoruz. Bu yılki sporcu katılımı beklentilerimizin üzerinde oldu. Geçen yıl 780 sporcuyla gerçekleştirdiğimiz şampiyona yaklaşık 400 kişiye yakın arttı" dedi.



Gençler ve büyükler şampiyonaları ayrılıyor


Yüksek katılımdan dolayı artık gençler ve büyükler arasında yapılan şampiyonaları ayırmayı düşündüklerini vurgulayan Niyazi Kurt, "Çünkü katılımdan dolayı müsabakalar geç saatlere kadar sürüyor. Sporcularımızın da daha fazla yorulmasına neden oluyor ve bunu istememizden dolayı yarışmaları ayıracağız. İnşallah daha iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.



Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası, yarın sona erecek.

#Türkiye Vücut Geliştirme Fitness
#Bilek Güreşi Federasyonu
#Antalya
#Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası
9 yıl önce