|

Birlik olalım derken bu ayırma arayışı neden?

2016 Avrupa Şampiyonası sonrası ilk kez Kosova ile oynanan 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 4. maçında kadroya çağrılan Burak Yılmaz ile Arda Turan, Barış Manço'nun "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" şarkısında düet yaptı. İkilinin bu anları sosyal medyada Fatih Terim'e yorulurken yeni bir tartışma konusu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:21 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:14 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016 sonrası kadroya çağırmadığı Arda Turan'ı Kosova maçında ilk 11 oynatarak buzları eritmek için ilk hamleyi yaptı.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016 sonrası kadroya çağırmadığı Arda Turan'ı Kosova maçında ilk 11 oynatarak buzları eritmek için ilk hamleyi yaptı.

Euro 2016'dan sonra Fatih Terim tarafından milli takıma alınmayan futbolculardan Burak Yılmaz ve Arda Turan, Kosova maçı öncesi davet almıştı. Terim iki futbolcuyu kritik maçta ilk 11'de sahaya sürmüş ve Ay-yıldızlılar maçtan 2-0 galip ayrılmıştı.



Mücadelenin ardından ise futbol kamuoyu Terim'in milli takım kadrosuna tekrar çağırdığı isimlerle ilgili olarak yeni iddialar ortaya atmaya devam etti. Bu iddialar genellikle sosyal medya paylaşımlarından yürürken Arda Turan ile Burak Yılmaz'ın şarkı söylediği bir görüntünün ardından yapılan yorumlar, 'yok artık' dedirtti.









'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'yı Terim'e benzettiler


Arda Turan ile Burak Yılmaz'ın dün akşam bir mekanda 'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa' şarkısını söylemesi sosyal medyada bazı hesaplar tarafından Fatih Terim'e yoruldu. İki futbolcunun da bu şarkıyla Fatih Terim'i hedef aldığı iddia edilirken konunun aslında hiç de böyle olmadığı ortaya çıktı.



Hatırlanacağı üzere Arda Turan, Acun Ilıcalı'nın gerçekleştirdiği bir özel yayında sahneye çıkmış ve yine aynı şarkıyı söylemişti. Turan, bu şarkıyı çok sevdiğini de açıklamıştı. Ancak milli takımda yaşanan geçmişteki olaylar sebebiyle kamuoyu bu konuyu bile Terim'e gönderme olarak yorumladı.



Dünya Kupası'na gitmek için her şeyin bitmediği bir ortamda yapılan bu değerlendirmelerle birliği, ayrılığa dönüştürme arayışının neden kaynaklandığı bilinmez ancak bilinen bir şey var ki o da hep beraber olmayı öğrenip el ele Dünya Kupası'na gitmek.











#Arda Turan
#Burak Yılmaz
#Fatih Terim
7 yıl önce