|

Bobby Dixon'ın 'sıra dışı hikayesi' duygulandırıyor

Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın yıldızı Bobby Dixon'ın acılarla dolu hikayesi duyanları duygulandırıyor.

Yeni Şafak
10:09 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 13:46 - 23/05/2017 Salı
Bobby Dixon Türk vatandaşlığına geçerek ali Muhammed adını aldı.
Bobby Dixon Türk vatandaşlığına geçerek ali Muhammed adını aldı.
Fenerbahçe'
nin Euroleague şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan yıldızı Bobby Dixon'ın hayatı filmlere konu olacak cinsten.

10 Nisan 1983 Chicago'da doğan Dixon, fakir ve uyuşturucu bağımlısı bir ailenin oğlu olarak dünyaya geliyor. 13 yaşındayken kardeşi Brian, sırtından vurularak ölüyor. Kendisinin de 'Aile mesleği' dediği uyuşturucu satıcılığından lise son sınıfa geçeceği yaz yakalanıp hapse düşüyor.

Hapiste yöneticiler tarafından postacılık işine veriliyor. Bir yandan çalışırken bir yandan da arkadaşlarıyla basketbol oynuyor. Burada antrenörün dikkatini çekiyor ve bir kolejde denemelere katılıyor. Harika bir şut performansı sonrası takıma dahil ediliyor ancak kadro dolu olduğu için yüzde 100 burs kazanamıyor. Kalan ücreti ise kredi çekerek ödemek zorunda kalıyor. İlk üç maçta yeteri kadar süre alamayan Dixon yedek başladığı 4. maçında 21 sayı atarak kariyerinin dönüm noktasına imza atıyor.

Rotayı Avrupa'ya çeviriyor

Kariyer basamaklarını birer birer çıkmaya başlayan Dixon, kendisinin de söylediği gibi sahada hep bir şeyler kanıtlamaya çalışırcasına ve büyük bir açlıkla ter döküyor. Troy Üniversitesi'nden sağlık bölümünü yüksek bir dereceyle tamamlıyor ama büyük hayaller peşinden koşmanın da yersiz olduğunu biliyor. Bunu bir röportajında "İyi istatistiklerim vardı ama 1.78 metre boyun NBA'de bir kadroda yer almak için yetersiz olduğunu biliyordum" şeklinde anlatıyor, rotayı Avrupa basketboluna çeviriyor. İşte o uyuşturucu satıcısı çocuğun Euroleague şampiyonu oluşuna uzanan hikayesi böyle başlıyor.

Sosyal medyadan gönderme yaptı

Bobby Dixon yaşanan şampiyonluğun ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da hikayesine gönderme yaptı.

Dixon Facebook'ta yayınladığı gönderide şunları ifade etti:

  • "Beni tanıyorsanız, başımdan geçenleri, lise sonda hapse düştüğümü, ne yaşadığımı biliyorsanız... Calibri'nin kirli ortamından çıkan proje çocuğuydum ben ve bu noktaya gelmek için hep tırnaklarımla kazıdım. Beni en şöhretli insanları tebrik ettiğiniz gibi tebrik etmeniz lazım. Bu büyüklüğe ulaşmak için nasıl ailevi sorunları aştığımı bilmezsiniz. Beni çamurun içinden çıkan milyoner gibi değil, hak ederek gelmiş bir oyuncu gibi selamlayın."

#Bobby Dixon
#Fenerbahçe
7 yıl önce