|

Boks Federasyonu yine mahkeme kapılarında

Türkiye Boks Federasyonu, usulsüz kongre yapmaktan 7. defa mahkeme kapılarına taşınarak bu alanda rekor kırdı.

Yeni Şafak
11:39 - 13/11/2015 Cuma
Güncelleme: 09:44 - 13/11/2015 Cuma
IHA

Boks Federasyonu'nun 17 Ekim 2015 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulunun, 31.01.2007 ana statüsüne göre değil de, genel kurul delegelerince onaylanmamış 01.10.2014 tarihli 29136 sayılı resmi gazetede yayımlanan taslak ana statüye göre yapılmasının hukuka aykırı olduğu belirtilerek iptal davası açıldı.



Son yıllarda yapılan kongrelerin usulsüz olduğu gerekçesiyle 7. defa mahkeme kapılarına taşınan Boks Federasyonu, bu alanda rekor kırdı.



Son olağanüstü genel kurulu da, yasal olmadığı gerekçesiyle yeniden dava açıldı

İlk olarak 21 Ekim 2012 tarihinde yapılan ve usulsüz delegelerin oy kullandığı gerekçesiyle iptal edilen kongrelere bir yenisi daha ekleniyor. Mahkemelerce 3 ayrı dosya birleştirilerek görülen 2012 kongresi yok hükmünde ve usulsüz bulunmuş, bilirkişi atanmış ve Yargıtay'a taşınmıştı. Bu birimlerinde usulsüz bulduğu 2012 kongresi, yeniden yapılması kararı çıkmıştı. Ancak federasyon, sportif olmayan ve idari olarak değerlendirilen usulsüzlüklere rağmen spor genel müdürlüğü kararlarını uygulayarak, 17 Ekim 2015 tarihli kongreyi mahkemelerin ve Yargıtay'ın kararlarına rağmen 2007 ana statüye göre değil de, genel kurulda onaylanmamış 2014 ana statüsüne göre yapmıştı. Ancak Boks Federasyonu'nun son olağanüstü genel kurulu da, yasal olmadığı gerekçesiyle yeniden dava açıldı.



4 yılda 7. dava

17 Ekim 2015 tarihinde yapılan Boks Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda oy kullanan Meydangücü Spor Derneği ile Yıldızlı Spor Kulübü Derneği avukatları, Hüseyin İlhan Yetişgin ve Yakup Erikel aracılığı ile Boks Federasyonu'na son 4 yılda 7. davayı açmış oldular. Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi açılan dava dilekçesinde, federasyonun yapmış olduğu genel kurullardaki usulsüzlükler anlatıldı. Ayrıca Yargıtay 18. Dairesi'nin vermiş olduğu iptal kararına itiraz ederek, karar düzeltme isteyen Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in Yargıtay'daki dosyasının henüz kararı çıkmadı. İtiraz etmesine rağmen Yargıtay'ın kararı çıkmadan yapmış olduğu ve yasalara uygun olmadığı belirtilen olağanüstü kongrenin de yok hükmünde olduğu ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu kararlarında usulsüz olduğu ifade edildi.

#boks federasyonu
#dava
#kongre
#usulsüzlük
8 yıl önce