|

Boks Federasyonu'ndan kadınlara anlamlı hediye

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında tüm kadınlara 'ücretsiz boks eğitim programı' başlattıklarını belirterek, programa katılmak isteyenlerin herhangi bir ücret ödemeden Türkiye'nin her yerinde bu imkandan faydalanabileceklerini söyledi.

Yeni Şafak
22:18 - 8/03/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 20:21 - 8/03/2016 الثلاثاء
Diğer

Başkan Gözgeç, son yıllarda ülkemizde kadına karşı şiddetin artmasına yönelik farklı kurumların çeşitli çözümler ürettiğine değinerek, Boks Federasyonu'nun da şiddete sportif destekle çözüm bulmayı hedeflediğini kaydetti.



Kadınların en azından temel savunma hareketlerini öğrenerek kendilerini koruyabileceklerini anlatan Başkan Gözgeç, şöyle devam etti:



“Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında başlattığımız programın temel amacı kadınlarımızın öğrendikleri savunma tekniklerini 'caydırıcı unsur' olarak kullanabilmeleri. Kadınlarımız eğer kendilerine yönelik şiddet eylemlerinde ilk şoku atlatıp doğru adımları atabilirse kendilerine zarar vermek isteyenleri kolaylıkla bertaraf edebilirler. Bu program sadece spor ve savunma anlamı taşımıyor, kadınların öz güvenlerinin artması bakımından da büyük önem taşıyor. Programa katılmak isteyen kadınlar, ülkemizin dört bir yanında faaliyet gösteren boks salonlarına başvurabilirler. Federasyon olarak onlara her türlü desteği vereceğiz. Antrenörlerimiz de bu görev için hazır. Programın tamamen ücretsiz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Projenin kadına şiddetin son verilmesine vesile olmasını diliyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum.”





#Boks Federasyonu
#8 Mart Dünya Kadınlar Günü
#eğitim
٪d سنوات قبل