|

Brezilya maçı inşallah milat olur

“Bu tip yenilgiler bize gerçekleri gösterir. Doğruları, gerçekleri yaşamalıyız” “Neymar alkışlanıyor, bizim çocuklarımız neden yuhalanıyor. Çözüm bu değil” “Küçük vizyonlar, büyük şeyi getirmez. Benim çocuklarım dayak yemekten bıktı" “İnsanın kendi evinde, kendi vatandaşından protesto yemesi, hoş değil”

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 10:00 - 14/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Brezilya karşısında alınan 4-0’lık yenilginin ders niteliği taşıdığını belirten A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, bu yenilginin herkesi gerçeklerle karşı karşıya bıraktığını ifade etti. Böyle bir yüzleşmeden dolayı son derece mutlu olduğunu kaydeden Terim, “Arada sırada hepimizin böyle gerçeklerle karşı karşıya kalmasında fayda görüyorum” dedi. 

Türk futboluyla ilgili abartılı bir yaklaşım olduğuna dikkati çeken Milli Takım Teknik Direktörü, “Biri uçuyor, öteki kaçıyor. İnşallah milat olur. Çünkü bu tip maçlar bize gerçekleri ifade ederse, yapacağımız programlarda, projelerimizde önemli bir veri olur. Doğruları, gerçekleri yaşamamız lazım. Mücadele olarak, psikolojik olarak yaşamamız lazım” ifadelerini kullandı.

BU KÜLTÜRÜ ORTADAN KALDIRMALIYIZ

Taraftar tepkilerini de değerlendiren Fatih Terim, “Geri düşer düşmez hemen federasyona, başkanına, bize, oyunculara yuhalamalar. Bu kültürü de ortadan kaldırmalıyız. Brezilya Milli Takımı'nı, Neymar'ı alkışlamalıyız. Peki bizim çocuklarımız niye yuhalanıyor. Kendimize kastımız nedir? Çözüm yolu bu değil. Çocuklarımızı üzmekten, dövmekten geçmiyor çözüm. Onlar destek görecek ki biraz daha mücadele etsinler. Yoksa bu durumdan kimse memnun değil. Ben de üzülüyorum ama onlar daha fazla üzülüyor” sözleriyle taraftarın tavrına eleştiri getirdi.


ALEYHİMİZE ETKENLER DEVAM EDİYOR

 “Ligimizdeki mücadele yetmiyor ama konuşmaya bir başladık mı... Küçük vizyonlar, büyük şeyleri getirmez. Yetmiyor” diyerek sözlerine devam eden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Benim çocuklarım dayak yemekten bıktı arkadaş. Zaten ben ölmüşüm. Top ayağımızdayken 'oley' çekiliyor. Bu takım kendi evinde 7 tane yedi. Biz de oradaydık. Sadece fiziğimizi, tekniğimizi, taktiğimizi, altyapımızı değiştirmek yetmiyor. Kendimize bir de futbol kültürü koymamız gerekiyor. Döverek değil, severek. Bana göre esas alınması gereken budur. Yoksa bu turnuva olmaz, başka turnuva olur. Ben olmam, başkası olur. Gol yiyoruz, oyuna devam etmemiz lazım, belki öne geçeceğiz, ama tüm moralimiz bozuluyor. Çünkü aleyhimize olan etkenler devam ediyor. Rakip hem yetenekli hem güçlü hem de daha çok koşuyor. Biz ise daha az koşup, daha çok beklenti içine giriyoruz.” 

KAYBETMEK DÜNYANIN SONU DEĞİLDİR

 


Sorunun milli takımda kimin oynadığı veya oynamadığı olmadığını savunan Terim, “Sağdan sola, aşağıdan yukarıya bu. Çocuklarımızı sarıp sarmalayacağız. Sevmeyi deneyelim, bizim çocuklarımız da sempatiktir. Yeter ki deneyelim” dedi. 

Tecrübeli teknik adam, Kazakistan maçına da değinerek şöyle konuştu: “Kazakistan maçına kadar takımı toparlamaya çalışacağız. İnsanın kendi evinde, kendi vatandaşından protesto yemesi, hoş değil. Önce kendi ligimizden başlamalıyız. Kavgalar, her hafta sonu hakemleri tartışmak. Başka türlü olmayacak. Kaybetmenin dünyanın sonu olmadığı bir ortam olmalı. Bu tip ortamlar, performansları azaltır."
#Brezilya maçı
#inşallah
#milat olur
9 yıl önce