|

Brezilya'nın yeni idolü: Gabriel Jesus

'Dünya futboluna bir Ronaldinho ya da bir Neymar daha gelir mi?' diye sorulmaya başlandığı dönemde Brezilya yeni bir futbolcusunu daha futbolseverlerin seyrine sundu. Haftanın portresi bölümünde dört çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olan ve annesinin temizlik işçiliği yaparak büyüttüğü Gabriel Jesus'un hikayesini sizlerle buluşturuyoruz.

Yeni Şafak
14:56 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 15:39 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Palmeiras'ta yıldızını parlatan Gabriel Jesus, Manchester City'nin en dikkat çekici transferi oldu. Jesus, Brezilya'nın geleceği olarak yorumlanıyor.
Palmeiras'ta yıldızını parlatan Gabriel Jesus, Manchester City'nin en dikkat çekici transferi oldu. Jesus, Brezilya'nın geleceği olarak yorumlanıyor.

Gabriel Jesus, Brezilyalı futbolseverlerin bir kısmına göre yeni Neymar, kimilerine göre ise yeni Ronaldinho...Henüz 19 yaşında olan futbolcunun hayat hikayesi ve transfer süreci bir kitabın konusu olacak kadar dram içeriyor.



Ülkenin en meşhur fevelalarına sahip Jardim Peri'de doğan Gabriel Jesus oldukça zor şartlar altında büyüdü. Fakirlik ve yoksulluğun diz boyu olduğu sokaklarda futbolla ayakta kalmaya çalışan Gabriel, kendini ne kadar suçtan uzakta tutarsa tutsun damgalanmış bir bölgede yaşamanın dez avantajlarını yaşadı. Komşuları tarafından bir kaç kez polisle başı belaya giren genç Brezilyalı, bir vakfın futbol takımını yöneten Mamede'nin dikkatini çekti. Sokaklarda top koşturan bu genç çocuğu sadece bir sandviç karşılığında transfer eden Mamede belki de Gabriel'in gelecekte bu kadar iyi bir futbolcu olacağını tahmin edememişti.



Memede'nin futbol takımına kazandırdığı Gabriel, ailesinin fakir olmasından dolayı antrenmana gidecek otobüs parası bile bulamıyordu. Genç Brezilyalı bu yüzden tam 6 yıl boyunca antrenmanlarına yürüyerek gelip gitti. Gabriel'in yürüdüğü mesafe hiç az değil... Yıllar sonra dev bir transfere imza atacak bu genç, o dönem 1.5 saatlik bir yolu yürüyerek aşıyordu.





Gabriel'in tercihi Palmeiras kapılarını açtı


Yaşıtlarının aksine profesyonel bir kulübe imza atmak yerine altyapı eğitimini tamamlamak isteyen Gabriel, ailesinden de uzaklaşmak istemedi. Anhanguera'da oynadığı 48 maçta 53 gol atarak Brezilya'nın en büyük kulüplerinden olan Palmeiras'ın dikkatini çeken genç futbolcu 2013 yılında yeşil beyazlı kulübün yolunu tuttu. Palmeiras'ın alt yapısında geçirdiği başarılı 2 senenin ardından 2015'te A takıma yükselen futbolcu için artık seviye çok yukarıya çıkmıştı...



Palmerias'ta 17 yaşında birçok rekoru kıran Gabriel Jesus'u Brezilyalı gazeteci Paulo Freitas şöyle anlatıyor;




Guardiola, Gabriel'i keşfediyor


Gabriel Jesus, Palmeiras'ta sergilediği müthiş performansla ününü dünyanın en iyi teknik adamları arasında gösterilen Pep Guardiola'ya kadar duyurdu. 2016-2017 sezonunun devre arası transfer döneminde Manchester City'e imza atan futbolcu artık dünyanın merkezindeydi. Annesinin temizlik yaparak büyüttüğü küçük oğlu Gabriel artık Avrupa'nın en popüler kulüplerinden birine 32 milyon euro ödenerek transfer olmuştu.



Gabriel'in transferi ilk zamanlarda İngiltere'de ciddi eleştiriler aldı. 19 yaşındaki futbolcunun Premier Lig'de yapamayacağını düşünenler hatta bununla ilgili sosyal medyada paylaşımlar yapanlar tweetlerini teker teker sildi. Çünkü genç Brezilyalı çıktığı 5 maçta 3 gol attı, 2 de asist yaptı. Gabriel böylelikle kısa sürede kendini kanıtlamayı başardı.





"Herkes ayağımı kırmaya çalışıyor"


Gabriel Jesus'un Manchester City kariyeri bir rüya gibi başladı ancak yaşadığı sakatlık onu bir kabusun içine sürükledi. Sakatlığı öncesinde İngiliz basınına verdiği bir röportajda "Herkes benim ayağımı kırmaya çalışıyor" diyen Jesus, aslında olacakları görmüş gibiydi. Şimdilerde sakatlığını atlatmak için çalışmalarını sürdüren 19 yaşındaki Brezilyalı, kuşkusuz gelecek sezonun en popüler isimlerinden biri olmaya aday...



































#Gabriel Jesus
#Manchester City
7 yıl önce