|

Bu öğrenciler saatte 300 kilometre hızla hedefi vuruyorlar

Anadolu Üniversitesi Spor Salonunda çalışmalarını sürdüren ve çeşitli fakültelerden Okçuluk Kulübü'ne katılan öğrenciler, makaralı ve klasik yaylar ile oklarını hedefe atıyor. Okçuluk Antrenörü İzzet Avcı eşliğinde sürdürülen çalışmalarda, kondisyon çalışmalarının yanı sıra 18 ve 50 metre mesafelerinden öğrenciler, saatte yaklaşık 300 kilometre hızla oklarını hedefe atıyor.

Yeni Şafak
10:51 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 08:06 - 13/11/2016 Pazar
IHA
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Okçuluk Kulübü sporcuları başarılarıyla adeta parmak ısırtıyor. Öğrenciler, 18 ve 50 metre uzaklıktan saatte yaklaşık 300 kilometre hızla attıkları oklarla hedefi tam 12’den vuruyor.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Okçuluk Kulübü sporcuları başarılarıyla adeta parmak ısırtıyor. Öğrenciler, 18 ve 50 metre uzaklıktan saatte yaklaşık 300 kilometre hızla attıkları oklarla hedefi tam 12’den vuruyor.

Binlere yıllık ata sporunu severek yapan sporcular, ayrıca 1 ay sonra gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası'na da katılacak.


Yaptıkları sporu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Okçuluk Kulübü sporcusu ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü öğrencisi Buğrahan Ömer Bozkurt, Yaklaşık 3 yıldır okçuluk sporunu yaptığını ve 1 ay sonra Samsun'da gerçekleşecek olan salon Türkiye Şampiyonası'na katılacaklarını belirtti. Bozkurt, “Haftanın 4 günü salona gelip yaklaşık günde 4'er saat, sadece 1 mola vererek, ağır kondisyonlu antrenmanlarımız var. Okçuluk zaten sürekli kondisyon gerektiren bir spor olduğu için antrenmanlarımızı haftada bir kez bile ara vermeden yapmamız gerekiyor. Çünkü 'Okçuluğu bir gün bırakırsanız okçuluk sizi 10 gün bırakır.' diye bir söz var. Okçuluğun bizi bırakmaması için antrenmanlarımızı sürekli devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.




“Tamamen psikolojik olarak insanı geliştiren bir spor”

Bozkurt, okçuluğa başlamasındaki en büyük faktörün çocukluğundan gelen bir heves olduğunu ifade ederek, “Okçuluk, kesinlikle ama kesinlikle hayatınızı disipline eden ve size muazzam bir şekilde hayata karşı bakışınızı geliştiren bir spordur. Sürekli buradasınız, ok atıyorsunuz. Benim en çok deşarj olduğum alanlardan birisi bu antrenman salonu. İyi atış yapıyorum seviniyorum, kötü atış yapıyorum kendimi sorguluyorum. Böyle olduğu zamanlarda, işte insan kendini daha iyi disipline ediyor. Oklarımız bu olmasa da biraz daha ince oklar kullanıyoruz. Rüzgardan ve diğer hava koşullarından etkilenmemesinden dolayı. Açık havada ise yaklaşık olarak 180, 290 kilometre, bazen okun yapısına, kuvvetine göre 300 kilometreye kadar çıkabiliyor atışlarımızın hızı” şeklinde konuştu.



“Anadolu Üniversitesi olarak 20'ye yakın milli takıma sporcu vermiştir”

Okçuluk Kulübü Antrenörü İzzet Avcı ise, yapılan çalışmalara değinerek Anadolu Üniversitesi'nin okçuluk sporcularına her zaman destek olduğunu söyledi. Avcı, “Anadolu Üniversitesi bize bütün imkanları sağlamaktadır. Şu gördüğünüz salon, Türkiye'nin en iyi ikinci salonudur. Bizim çalışmalarımız burada devam etmektedir. Anadolu Üniversitesi olarak 20'ye yakın milli takıma sporcu vermiştir. Bize her türlü imkanı sağlayarak çalışmalarımızı sürdürmektedir. Malzeme, antrenör eksiğimizi tamamlamaktadır. Her türlü ihtiyacımızı Anadolu Üniversitesi karşılamaktadır” dedi.




#Eskişehir
#Anadolu Üniversitesi
#İzzet Avcı
7 yıl önce