|

"Bu şartlarda oynamam Başkan!"

Derbinin ertelenme kararı sonrası Florya'da büyük şaşkınlık yaşandı. Sonra takım toplandı, Sneijder, "Heyecanımız kalmadı, her şey bizim aleyhimize gelişiyor" dedi, sonra bunu Başkan'a iletti.

Yeni Şafak
10:55 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:13 - 21/03/2016 Pazartesi
Diğer

Derbi maç öncesi yaşanan gelişmeler Florya'daki Galatasaraylı futbolcular arasında sürpriz olarak karşılandı.



Akşam gazetesinin haberine göre; maç saatini bekleyen Sarı-kırmızılı oyuncular, ilk önce gelen "Derbi seyircisiz oynanacak" kararının ardından habere inanamadı. Birkaç dakika içinde yapılan telefon görüşmeleriyle haberin doğruluğu kesinleşince bu defa, "Ne oluyor, ciddi bir terör tehdidi olmalı" havası esti. Sabahın erken saatlerinden itibaren statta yapılan bomba aramalarıyla zaten tedirgin olan Sarı-kırmızılı futbolcular, bu şartlarda maçın oynanyıp oynanmayacağını tartışmaya başladı. Oyuncuların genel görüşü, taraftarsız maçın bir anlamının kalmayacağını ve ertelenmesinin uygun olacağı şeklindeydi.






Wesley'i dinledi ve ona hak verdi

Galatasaraylı oyuncular, kendi aralarında tartıştıkları ve 'Bu şartlarda maç oynanmamalı' şeklinde fikir birliğine vardıkları konuyu yönetimle paylaşmaya karar verdi. Wesley Sneijder, Başkan Dursun Özbek'le görüşüp, "Başkanım bu şartlarda takım olarak maça çıkmamız doğru değil. Taraftarın olmadığı bir stat güvenlikli olsa da bizim için büyük dezavantaj olur. Maçın ertelenmesini isteyelim. Takım arkadaşlarımızın görüşü de bu şekilde" dedi. Başkan Özbek de Sneijder'ın fikirlerini yerinde buldu, erteleme için gerekli girişimler yapıldı. Sonuçta maçın ileri bir tarihte oynanması kararı çıktı.






#Wesley Sneijder
#galatasaray
#derbi erteleme
8 yıl önce