|

Bu statta üşümek tarihe karışıyor

PTT 1. Lig takımlarından Osmanlıspor'un taraftarları yeni yapılan üstten ısıtma sistemiyle kış aylarında artık yaz havası yaşayacak.

Yeni Şafak
10:32 - 10/03/2015 Salı
Güncelleme: 08:38 - 10/03/2015 Salı
IHA
Bu sezon Beşiktaş'ın da deplasman maçlarından birkaçını oynadığı Osmanlı Stadı'nda artık taraftarlar üşümeyecek. 2005 yılında işadamı Vural Baylan tarafından yaptırılan stat, Avrupa standartlarına uygun olarak yenileniyor. Ankara'nın Sincan ilçesi Yenikent semtinde bulunan 20 bin kişilik Osmanlı Stadı'na üstten ısıtma sistemi yerleştirildi. Doğalgazla çalışan sistem sayesinde artık maça gelen taraftarlar soğuktan etkilenmeyecek.

İlk etapta stadın protokol ve maraton tribünlerinin üst kısmında hazır hale getirilen sistem sayesinde futbolseverler adeta kış ayında yaz havası yaşama konforuna sahip olacak.

Battaniye zarureti

Yenikent Ovası'nda bulunan Osmanlı Stadı'nda özellikle kış mevsiminde oynanan müsabakalarda -20 dereceyi gören hava şartları nedeniyle futbolcular ve taraftarlar zor anlar yaşıyordu. Açık alanda bulunduğu için soğuktan olumsuz etkilenen statta Beşiktaş ve Osmanlıspor'un maçlarını izlemeye gelen taraftarlar yanlarında battaniye getirmeden edemiyordu. Soğuk havalarda atkı, bere ve eldivenlerin zaruret olduğu statta yaşanan görüntüler artık eskide kaldı.

Yaklaşık 10 metrelik mesafeden doğalgaz ile ısıtma sağlayacak sistemin maliyeti ve kale arkası tribünlerine de aynı sistemin yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgi verilmedi. 


Gençlerbirliği ve Kasımpaşa'yı geçti

Osmanlı Devleti'ni yaşatma vizyonuyla hareket eden Osmanlıspor için önemli bir dezavantaj olan ısıtma sorunu da çözülmüş oldu. Passolig satışında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği ve Kasımpaşa'yı geçen Osmanlıspor, sezon sonuna kadar 10 bine ulaşmayı hedefliyor.
#Osmanlı Stadı
#Yenikent Asaş Stadı
#Ankara
#Sincan
#Osmanlıspor
#ısıtma sistemi
9 yıl önce