|

İtalya Milli Takımı dağıldı

İtalya Milli Takımı'nın kalecisi Gianluigi Buffon, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu rövanşında İsveç ile 0-0 berabere biten maçın ardından milli takımı bıraktığını duyurdu. Buffon'un bu kararının ardından 2 yıldız daha milli kariyerini sonlandırdı.

Yeni Şafak
08:40 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 09:01 - 14/11/2017 Salı
AA
İtalya'nın efsane kalecisi Buffon, 39 yaşında milli kariyerini sonlandırdı.
İtalya'nın efsane kalecisi Buffon, 39 yaşında milli kariyerini sonlandırdı.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda, ilk maçta 1-0 yenildiği İsveç'i Milano'da konuk eden ve sahadan golsüz eşitlikle ayrılan İtalya'da, 1958'den bu yana ilk kez finallere gidememenin şoku yaşanıyor. Bunun ardından şoke edici bir açıklama da efsanevi file bekçisi Buffon'dan geldi.

Maç sonrası İtalya'nın Rai Sport televizyonuna konuşan 39 yaşındaki kaleci, İsveç'e karşı rövanş mücadelesinin, milli takım kariyerindeki son maçı olduğunu söyledi.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Buffon, şunları kaydetti;
  • "Sadece kendi adıma değil, tüm takım adına üzgünüm. Toplumsal açıdan bizim için önemli olan bir konuda başarısız olduk. Bu benim yegane pişmanlığımdır. Biz bu play-off turunu küçümsemedik. Böyle maçları oynayanlar, bu tarz takımlara karşı bir gol geriden gelip telafi etmenin ne denli karmaşık bir şey olduğunu iyi bilir. Bir gol atacak enerjiyi ve gücü gösteremedik, bu eksik kaldı. Üzgünüm, benim Milli Takım'daki son maçım Dünya Kupasından elendiğimiz maça denk geldi."
İtalya'da yaprak dökümü!

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda, ilk maçta 1-0 yenildiği İsveç ile Milano'daki rövanşta 0-0 berabere kalarak elenen İtalya Milli Takımı'nda üç oyuncu birer birer ayrılık kararlarını açıkladı. "Gök-mavililer" olarak anılan milli takımdaki kariyerini noktaladığını duyuran ilk isim, maç sonu yaptığı açıklamayla kaleci Gianluigi Buffon oldu.

Deneyimli file bekçisini, 2004'ten itibaren bu formayı giyen De Rossi ve Barzagli takip etti. İsveç ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından konuşan 34 yaşındaki De Rossi, şunları kaydetti:
  • "Bu, benim için kapanan bir parantez oldu. Bizim futbolumuz için karanlık bir dönem, bu iki yıllık serüvenin parçası olan biz futbolcular için daha da karanlık bir an. Federasyonun şimdi önemi bir görevi var; o da böylesine bir hayal kırıklığından yeniden harekete geçmek. Bugün takım arkadaşlarımın sahada ortaya koyduğu ruhla yeniden harekete geçmek. Bu 180 dakikadaki performansımızla elenmeyi hak etmedik ama onları tebrik ederiz."
#İtalya
#İtalya Milli Takımı
#Kaleci Gianluigi Buffon
6 yıl önce