|

Bunun adı prim değil takdir

Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı'nı kabul eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, “Daha önce başarıyı yakalayan takımlarımızı ödüllendirdiğimiz gibi sizleri de ödüllendireceğiz. Bunun adı prim değil, emeklerinizin, alın terinizin takdir edilmesidir” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:14 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören,​Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı'nı kabul etti.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören,​Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı'nı kabul etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Turkcell ana sponsorluğundaki Ampute Milli Takımı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldi. Beykoz-Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda görüşlerini açıklayan Demirören, “Yürekleriyle tarih yazıp, Tüm Türkiye’nin kalbini fetheden kahramanlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle, tüm spor branşlarına gösterdiği ilgiyle tam bir sporsever olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ampute Milli Takımımız’a verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Görev yaptığımız 5 yılda bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli ve özel sporcular federasyonlarına 11 milyon 700 bin lira destek sağladık. Bu rakam son on yılda 15 milyon 200 bin lira ki, bu tablo sağlanan katkının önceki yönetimlere göre bizim dönemimizde 3 kat artması anlamına geliyor. Ayrıca başarılı takımlarımıza toplamda 420 bin lira prim verdik. Ev sahipliği yaptığımız Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası için de 1 milyon 300 bin lira harcadık. Toplam 13 milyon 120 bin lira katkı yaptık. Bu sporcularımız daha fazlasını hak ediyor. Desteğimiz artarak devam edecek” dedi.

SİZLER, GURURUMUZU YÜCELTEN ONUR ŞAMPİYONLARIMIZSINIZ

Ampute Milli Futbol Takımı'nın onur şampiyonu olduğunu belirten Demirören, “Sizler bizi, bizim duygularımızı, gururumuzu yücelten kişilersiniz. Şu an dünyanın konuştuğu örnek sporcularsınız. Daha önce başarıyı yakalayan takımlarımızı ödüllendirdiğimiz gibi sizleri de ödüllendireceğiz. Bunun adı prim değil destek. Alın terinizin, emeklerinizin takdir edilmesidir. İlk yönetim kurulu toplantımızda Ampute Milli Takımımız’ın bu başarısıyla ilgili gerekli kararın önceki yıllarda olduğu gibi muhakkak çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

GÖSTERDİĞİNİZ MİLLİ RUH, A MİLLİ TAKIM'A ÖRNEK OLMALI

Başarıya giden yolda her zaman Ampute Milli Futbol Takımı'nın yanında olduklarını vurgulayan Demirören, “Şampiyon olmasanız da yine yanınızda olacaktık. Kimse görmek istemese de, 5 yıldır hep yemeği pişiren olduk. Takdir beklemiyoruz ama bu kadar acımasız eleştiriyi de hak etmiyoruz. Gösterdiğiniz milli ruhun A Milli Takımımız'a ve diğer branşlara örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Milliler, sette meydan okudu

Ampute Avrupa Futbol Şampiyonu Milli Takımımız, TRT 1'de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran 'Diriliş-Ertuğrul' dizinin setini ziyaret etti. Millilerimizi, dizinin yönetmeni Metin Günay karşılarken, dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan başta olmak üzere bütün dizi ekibi ay-yıldızlıları coşkuyla karşıladı. Dizi oyuncuları, Ampute Milli Takımımız'ın kazandığı başarıyla gurur duyduklarını belirtirlerken, millilerimiz yaptıkları akrobatik hareketlerle dizi oyuncularına adeta meydan okudu.

  • Şahinbeyli'lere, 30'ar cumhuriyet altını
  • Gaziantep’in Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, milli takımın 5 oyuncu ve antrenörüne 30’ar Cumhuriyet altını verileceğini söyledi. Tahmazoğlu, "Şahinbey’den giden 5 oyuncu bir kaleci antrenörüne 30’ar Cumhuriyet altını vereceğiz" dedi.
#Ampute milli Takım
#Avrupa Şampiyonası
#Prim
7 yıl önce